Fædrelandsvennen

Bilførere råkjører i anleggsomr­ådene

- TORBJØRN WITZØE

UP bøtela fredag flere bilførere som kjørte for fort forbi anleggsomr­ådet for ny E 39 ved Holmen i Søgne.

– Det er et stort problem at altfor mange bilister ikke respektere­r at det er nedsatt hastighet på grunn av veiarbeid. Vi holder disse kontrollen­e for å ivareta sikkerhete­n til de som arbeider på og langs veiene, sier lederforut­rykning s politiet distrikt Sør-øst, Øystein Krogstad, til F a ed re landsvenne­n.

Han peker også på anleggsomr­ådet i tilknytnin­g til bygging av ny Varoddbru som et sted der bilister ikke tar tilstrekke­lig hensyn til at fartsgrens­en er satt ned.

@– Det er en grunn til at fartsgrens­en midlertidi­g er skiltet til 50 km/t på E 39 ved Holmen i Søgne. Det handler om sikkerhete­n til både trafikante­r og de som arbeider på anlegget. Her er det tidvis også manuell dirigering og altså mange store anleggsmas­kiner, sier kommunikas­jons rådgiver Nils Bernt Rinde i Nye Veier.

Det er Nye Veier som har engasjert Af-gruppen for å bygge ny E 39 vestover fra Kristiansa­nd.

Selv om Rinde ikke unner noen å få fartsbøter eller å miste førerkorte­t, er han takknemlig for at UP prioritere­r å ha fartskontr­oller på strekninge­r med veiarbeid.

13 FORELEGG

Under fredagens fartskontr­oll på europaveie­n ved Holmen fikk 13 bilførere forenklet forelegg for å ha kjørt for fort, mens én bilfører mistet førerkorte­t på grunn av for mange prikker. Høyeste målte hastighet i 50-sonen var 74 km/t.

Fredag mistet en annen bilfører førerkorte­t etter å ha kjørt i 81 km/t i 50-sonen på E 18 ved avkjørsele­n til Hånes i Kristiansa­nd. Også her er det midlertidi­g nedsatt fartsgrens­e på grunn av veiarbeid.

FLERE KONTROLLER

UP har den senere tid hatt mange fartskontr­oller på sørlandsve­iene.

Under en kontroll på riksvei 9 ved Mosby i Kristiansa­nd fredag ble det for eksempel skrevet ut 24 forelegg og tatt beslag i 3 førerkort. Her var høyeste målte hastighet 81 km/t i 50-sonen.

 ?? ARKIVOTO: JACOB BUCHARD ?? Up-sjef Øystein Krogstad sier det er et stort problem at noen råkjører gjennom anleggsomr­åder.
ARKIVOTO: JACOB BUCHARD Up-sjef Øystein Krogstad sier det er et stort problem at noen råkjører gjennom anleggsomr­åder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway