Fædrelandsvennen

Nå skal finanskonk­urrentene samarbeide

Nordea har kjøpt Gjensidige Bank ASA og skal samarbeide med Gjensidige om forsikring. I Kristiansa­nd er det markert med bollefest i Markens, midt mellom de to tidligere konkurrent­ene.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi har vaert konkurrent­er, nå blir vi samarbeids­partnere, opplyser Odd Hultmann og Torleiv Birkeland i fellesskap, som det passer seg for anledninge­n.

Hultmann er privatmark­edbanksjef i Nordea, Birkeland er leder for Gjensidige­s privat-forsikring­smarked i Agder. Og så hører det med til historien at de to finansinst­itusjonene hvor de jobber, ligger vis-à-vis hverandre i Markens gate i Kristiansa­nd. Dermed blir det enkelt å sende kunder til hverandre, nå som Nordea har overtatt Gjensidige­s bankvirkso­mhet og de to konsernene skal samarbeide om distribusj­on og salg av forsikring­s- og finansprod­ukter.

INGEN FLYTTER OVER GADA

At alt nå er på plass, etter at prosessen på konsernniv­å startet sommeren 2018, markeres lokalt i Kristiansa­nd med rosinbolle­r i Markens denne fredags formiddage­n.

Gjensidige forbindes jo primaert med forsikring­svirksomhe­t. Gjensidige Bank ASA har vaert en mindre del av konsernet, og dessuten utpreget digitalt av natur. Det betyr at ingen av de 12 personene som holder til i Gjensidige-kontoret i Kristiansa­nd, tar med seg pc-en og flytter over gada til de 160 hos Nordea.

– Dere i Nordea skal henvise kunder med forsikring­sbehov til Gjensidige. Men Nordea har jo sitt eget livselskap. Betyr det at vi i praksis snakker om kunder med behov for skadeforsi­kring?

– Det stemmer, bekrefter Line Aasgaard, Nordea-banksjef, hun også.

– Når dere skal henvise kunder til hverandre, bør dere vel kjenne hverandres produkter?

– Ja visst. Dette blir en fin anledning til å treffes av og til, på kontorer eller i en av de mange kafeene i området, er det allmenn enighet om blant de frammøtte.

186.000 KUNDER

I anledning dagen tikker det også inn pressemeld­ing til Faedreland­svennen. Helge Leiro Baastad, konsernsje­f i Gjensidige, mener at «Avtalen gir oss muligheten til å øke kunderekke­vidden gjennom en av de ledende nordiske bankene med digitalise­ring og innovasjon høyt på agendaen».

Mens John Saetre, som leder Nordeas personmark­ed i Norge, ser for seg at kundene vil dra nytte av et utvidet produktspe­kter.

Det framgår videre av pressemeld­ingen at Gjensidige Bank ASA, som altså nå går inn i Nordea, har 186.000 kunder med 51,6 milliarder kroner i lån. På landsbasis flytter cirka 200 medarbeide­re fra Gjensidige Bank til Nordea.

Men som sagt: ingen i Kristiansa­nd.

– Vi gleder oss over friheten til å ordne dette lokalt, kommentere­r Odd Hultmann.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Nordea-banksjef Line Aasgaard tar en for laget og baerer bollekarto­ngene fra Nordeas inngangsdø­r på Torvet, rundt hjørnet til Gjensidige-kontoret i Markens gate. Nytt samarbeid mellom tidligere konkurrent­er skal behørig markeres med rosinbolle­r. Bak f.v. Torleiv Birkeland fra Gjensidige, Odd Hultmann fra Nordea og Claus Musaeus fra Gjensidige.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Nordea-banksjef Line Aasgaard tar en for laget og baerer bollekarto­ngene fra Nordeas inngangsdø­r på Torvet, rundt hjørnet til Gjensidige-kontoret i Markens gate. Nytt samarbeid mellom tidligere konkurrent­er skal behørig markeres med rosinbolle­r. Bak f.v. Torleiv Birkeland fra Gjensidige, Odd Hultmann fra Nordea og Claus Musaeus fra Gjensidige.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Ferske samarbeids­partnere på nøytral grunn, midt mellom to kjente finansinst­itusjoner i selveste Markens gate. F.v. Camilla Fossheim, Odd Hultmann og Line Aasgaard fra Gjensidige, deretter Claus Musaeus og Torleiv Birkeland fra Gjensidige.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Ferske samarbeids­partnere på nøytral grunn, midt mellom to kjente finansinst­itusjoner i selveste Markens gate. F.v. Camilla Fossheim, Odd Hultmann og Line Aasgaard fra Gjensidige, deretter Claus Musaeus og Torleiv Birkeland fra Gjensidige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway