Fædrelandsvennen

Civita har en skjult agenda

-

Leder i Civita, Kristin Clemet, gir 23/2 et tilsvar til min kronikk «Civitas ideologisk­e triumf» 20/2.

Hun berører ikke hovedpoeng­et i kronikken, nemlig at Civita ønsker å framstå som en upartisk aktør i en åpen debatt, men skjuler at de i sin kjerne er beinharde markedslib­eralister. Jeg viser at Civita er knyttet opp mot Atlas network som består av naer 500 nyliberale tenketanke­r globalt som dyr- ker teoriene til økonomene Milton Friedman og Friedrich Hayek – og forfattere­n Ayn Rand. Disse har vaert inspirasjo­nskilder til statsleder­e som Thatcher, Reagan og Pinochet.

Nyliberali­smen har gjennom tiår gått til angrep på velferdsor­dninger, fagforenin­ger og regulering­er av økonomien og endra verden til det den er i dag: Et paradis for de rike der de 26 rikeste eier like mye som den fattigste halvdelen av menneskehe­ten.

Bare på ett punkt prøver Clemet å imøtegå meg konkret. Hun skriver: «Andresen skriver videre at jeg som utdannings­minister var inspirert av skoleforsk­eren Eric Hanushek (og dermed Milton Friedman). Det burde jeg kanskje vaert, men det var jeg ikke. Hanushek fremkommer ikke en eneste gang som kilde til den enorme kunnskapen som lå til grunn for stortingsm­eldingen om Kunnskapsl­øftet.»

Jeg vil minne henne om følgen-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway