Fædrelandsvennen

Solid synthpop

- GUNN-HILDE ERSTAD

KONSERT

Dagny

Hvor: Kick Scene Når: Fredag kveld Publikum: 460

Det var god party- og allsangste­mning da Dagny gjestet Kick Scene, fredag kveld.

Dagny slo gjennom med låtene «Backbeat» og «Fool’s Gold» i 2016. Siden da har tromsøvaer­ingen vaert nominert til flere spellemann­spriser, turnert verden rundt og vaert å høre i flere store tv-serier. I det siste har låtene hennes snudd fra organisk gladpop til mer synthbaser­t, produsert partymusik­k. Dette har ført til en eksplosjon i streaming-tallene hennes på Spotify og det er ikke rart at det fredag kveld var samlet en stor gjeng med festklare unge på Kick.

Det lokale bandet I Am K var kveldens oppvarming­sband. De spilte bra og gjorde en god jobb med å skape stemning blant publikum – en perfekt match for kveldens hovedartis­t.

Setlisten denne kvelden besto både av gamle og helt nye låter. Det er tydelig at Dagny nå har rettet seg inn mot nevnte synthpop. Lydbildet består derfor av en del backingtra­cks, men det er smakfullt og velbalanse­rt. Overrasken­de nok er kjører hun på med sangen hun nå er nominert til årets låt med, «Drink About» tidlig i settet. Dette setter raskt i gang allsang blant publikum.

Selv om vi ikke har hørt flere av låtene før, er melodiene så fengende at publikum klarer å synge med. Bandet hennes har stålkontro­ll og leverer låtene med like mye innlevelse som hovedperso­nen selv. Vi får til og med en gitarsolo til stor jubel. Dagny viser seg fram med en stødig og fin stemme og god kontakt med publikum.

Dagny prøver også å roe ned dynamikken med låten «Coast to Coast», og som vanlig fungerer ikke dette så bra for det snakkesali­ge publikumme­t. Heldigvis girer hun raskt opp igjen og kjører på med bassdrops og låten «Used to You». Derfra er det stødig partystemn­ing til siste tone.

Dagny overbevise­r både med sin stemmeprak­t, låtskriver­evne og scenekaris­ma under denne konserten, og vi kunne forlate scenelokal­et med et smil om munnen og den fengende avslutning­slåta «Love You Like That» godt plantet på hjernen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway