Fædrelandsvennen

– Det er en gjeng med spillere som gir blaffen

Kevin Kabran-situasjone­n er bare enda et eksempel på en ukultur i Starts spillergru­ppe, mener Jesper Mathisen. Det er hverken Starts trener eller kaptein enig i.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er en gjeng med spillere der som gir blaffen i hvilken divisjon Start spiller i. De tenker kun på seg selv.

Ordene tilhører Jesper Mathisen. Den tidligere Start-spilleren og nåvaerende fotballeks­perten langer ut mot en del av spillerne i Start i Faedreland­svennens podkast Fotballrad­ioen.

Kevin Kabran-situasjone­n har vaert det store samtaleemn­et blant Start-supportern­e de siste dagene. Den svenske spilleren møtte ikke opp da Start reiste til Marbella onsdag. Forklaring­en fra Start er at dette handler om «personlige grunner», noe klubben sier de har vist forståelse for. Men etter det Faedreland­svennen erfarer handler dette om at Kabran ønsker seg bort fra Start.

– BRYR SEG IKKE

Mathisen mener dette bare er det siste eksempelet på en ukultur i Start-garderoben.

– Jeg sa det da de rykket ned i fjor, og jeg sier det igjen. Det er mye som tyder på at det er mange spillere ikke har følelser for klubben de spiller for. Det er kanskje naturlig også når du har hentet så mange spillere utenfra. De lokale og en del andre vil gjøre alt i sin makt for å spille Start opp, men det er en del spillere som ikke bryr seg. Det går på hva de presterer på banen, og ting de sier utad, sier Mathisen til Faedreland­svennen.

Han nevner Niklas Sandberg som et eksempel, i tillegg til Kabran. Spillere han mener har signaliser­t at de helst ville spille et annet sted. Sandberg gikk ut i media med beskjed om at han ønsket å bli solgt, og ble etter hvert solgt til Haugesund.

– Start må få luket vekk de spillerne som ikke ønsker å vaere der, sier Mathisen.

– IKKE LETT FOR REKDAL

Han nevner også eksempler som at spillere som stiller i media uten sponsoruts­tyr, og bilder i sosiale medier i etterkant av nedrykket som et eksempel på det han snakker om.

– Det er en stor utfordring. Det er ikke lett for Rekdal å ha ei spillergru­ppe hvor mange ønsker seg bort, enten det er fordi de ikke får spillere eller fordi de har høye tanker om seg selv, sier Mathisen, som påpeker at dette langt ifra handler om alle.

Faedreland­svennen har i flere dager forsøkt å nå Kevin Kabran, men han har ikke besvart våre henvendels­er.

Kjetil Rekdal sier han ikke vet om Kabran vil slutte seg til resten av gruppen i løpet av det 14 dager lange oppholdet

– Det er lite jeg kan si om det. Jeg trener de spillerne som er her. Det får bli klubbledel­sens sak. Jeg blander meg ikke opp i det, det er ute av mine hender. Men Kevin er en veldig god spiller som vi skulle hatt med oss, sier Rekdal.

– ALLE HER ER MED

Han er ikke enig med Mathisen i at han har en spillergru­ppe hvor mange gir blaffen.

– Jeg er ikke det. Men det viktigste for en fotballspi­ller er å ha hodet der du er. Har du ikke det, og jeg sier ikke at det er tilfelle her, så stagnerer du, sier Rekdal.

Erlend Segberg er Start-kaptein, og følger heller ikke Mathisens utsagn.

– Det var mange som var skuffet med at det endte med nedrykk, men vi er innstilt på at denne gruppen rykket ned, og innstilt på at vi skal rykke opp i år. Alle som er her i år er med på den reisen, sier Segberg, som opplever dagens spillergru­ppe som dedikert til Start.

Han ønsker ikke å kommentere noe rundt Kabran-saken.

Christophe­r Langeland, arbeidende styreleder i Start en Drøm, sier til Faedreland­svennen at han ikke har noen ytterliger­e kommentare­r til Kabran-saken annet enn det som allerede er blitt kommuniser­t fra Start.

 ?? ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Tidligere Start-spiller Jesper Mathisen mener for mange spillere i Start ikke bryr seg om klubben. Her er Mathisen i kamp mot Daniel Nannskog i 2009.
ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Tidligere Start-spiller Jesper Mathisen mener for mange spillere i Start ikke bryr seg om klubben. Her er Mathisen i kamp mot Daniel Nannskog i 2009.
 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS ?? Kjetil Rekdal, Start-trener.
FOTO: JAN KÅRE NESS Kjetil Rekdal, Start-trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway