Fædrelandsvennen

Vil ikke vaere faktasjekk­er for anonym Facebook-gruppe

- KJETIL REITE

Vidar Kleppe (Dem) oppdaget en påstand om havna på en anonym Facebook-side og krevde svar fra ordfører. Harald Furre ber ham vurdere kildene sine bedre.

Vidar Kleppes kilde var Sørlandsny­hetene som er en side på Facebook. En rekke anonyme innlegg blir publisert på siden og de som står bak den vil ikke si hvem de er.

Nylig la de ut en påstand om at havna hadde begått en feil da det byttet kunstsiloe­n mot eiendommer i Kongsgårds­bukta. De skrev at eiendommen­e allerede var byttet mot rutebilsta­sjonen.

Kleppe sendte sporenstre­ks spørsmål til Harald Furre om det stemte. Han svarte at det var feil.

«Jeg vil anbefale representa­nter å hente informasjo­nen fra mer troverdige kilder enn Sørlandsny­hetene» skriver Furre i svaret.

FAKTASJEKK

Overfor Faedreland­svennen sier Furre dette om Kleppes bruk av Sørlandsny­hetene:

– Det er greit nok å slå tydelig fast, etter et kvarters sjekk, at dette er feil påstander. Men vi kan ikke bli en faktasjekk­er for Sørlandsny­hetene.

I sitt svar skriver Furre at det er helt feil at Kristiansa­nd havn to ganger kjøpte og betalte med de samme eiendommen­e. Rutebilsta­sjonen ble kjøpt i et eget oppgjør og gjort opp i kontanter.

Det var snakk om et makebytte, men dette ble det ikke noe av.

VIL FORTSETTE

Vidar Kleppe sier til Faedreland­svennen at han er fornøyd med svaret, men at han ikke har tenkt å slutte å sende denne type spørsmål.

– Jeg er veldig fornøyd med at han svarer så raskt som han gjør. Jeg henviser til en artikkel på Sørlandsny­hetene, og for hans del må det vaere bra å få klargjort dette når det skaper så stor og debatt.

– Men dette er anonyme påstander fra en side der de som står bak ikke vil si hvem de er?

– De har over 20.000 følgere. Når slike saker kommer ut, må jeg stille spørsmål ved om det er korrekt. Og når det er mange som tror at det er slik, så skulle det bare mangle at jeg ikke stiller spørsmål med det.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Ordfører Harald Furre (H) ber bystyrets representa­nter bruke andre kilder enn Sørlandsny­hetene når de sender inn spørsmål. Bildet er tatt i fellesnemn­da for nye Kristiansa­nd der Furre deltok tirsdag.
FOTO: KJETIL REITE Ordfører Harald Furre (H) ber bystyrets representa­nter bruke andre kilder enn Sørlandsny­hetene når de sender inn spørsmål. Bildet er tatt i fellesnemn­da for nye Kristiansa­nd der Furre deltok tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway