Fædrelandsvennen

Gir opp kamp om tilførsels­vei

Nye Veier gir opp tanken om å flytte tilførsels­veien fra ny E 39 til Mandal by. Motstanden ble for sterk.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Vi har fått så sterke politiske signaler at vi går bort fra ønsket å utrede muligheten­e om å flytte veien, sier utbyggings­sjef Vidar Stormark i Nye Veier.

Det har vakt sterke reaksjoner både politiske og blant grunneiern­e at Nye Veier helt overrasken­de i januar lanserte muligheten­e for å flytte tilførsels­veien fra foran Ime skole og 670 meter lenger østover mot Tregde-krysset.

Dette ville i så fall berøre en rekke eiendommer og ikke minst kollidere med planene om boligutbyg­ging i Sandneshei­a.

FOR STOR MOTSTAND

– Det var spesielt da planutvalg­et i siste møtet la ut Sandneshei­a til førstegang­sbehandlin­g at det ble klart for oss at motstanden ble for stor, sier Stormark.

Han sier at Nye Veier synes det er underlig av planutvalg­et å leg- ge området til behandling. For selv om Nye Veier nå går tilbake til den opprinneli­ge veikorrido­ren kommer boligområd­et likevel i konflikt med tilførsels­veien.

– Men vi kan jo ikke gjøre annet enn å ta dette til etterretni­ng, sier Stormark.

Dermed fortsetter Nye Veier på planen med tunnel gjennom heia.

– Tror du denne konflikten vil berøre videre samarbeid mellom dere og Mandal kommune?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi har nå lagt til side tanken om å flytte tilførsels­veien etter signalene vi har fått og arbeider videre som før med prosjektet, sier Stormark.

– GODE NYHETER

– Dette var veldig gode nyheter og viser at Nye Veier lytter til gode argumenter, mener Jon Gunnar Ask (H) i planutvalg­et.

Han er blant dem som sterkeste har gått imot tanken om å flytte tilførsels­veien. Samtidig støtter han at planutvalg­et la ut Sandneshei­atomtene til førstegang­sbehandlin­g ved siste møte.

– Planlegger­ne bak Sandneshei­a-tomtene trenger også å få avklart hva de har å forholde seg til. Nå får vi en høringsrun­de der Nye Veier får si sitt. Etter min mening er det fullt mulig å tilpasse tomtene og tilførsels­veien, sier Ask.

VANSKELIG PERIODE

Gleden er også stor blant grunneiern­e like nord for Tregde-krysset.

– Det har vaert en svaert vanskelig periode for mange av oss som bor her etter at Nye Veier lanserte muligheten for å flytte tilførsels­veien hit, forteller Tore Neerland.

Han og familien bor like ovenfor Tregde-krysset der de bygget nytt for sju år siden. I årene siden har de forholdt seg til gjeldende kommunedel­plan.

– Da det kom nye signaler var det flere her i området som gikk i kjelleren. Så nå håper vi inderlig at Nye Veier holder seg til det de nå sier, sier Neerland.

FLERE UTSPILL

I lokalavisa Lindesnes har det vaert flere utspill de siste ukene, ikke minst fra naeringsdr­ivende i Jåbekk-området som ønsker tilførsels­veien direkte på Tregde-krysset.

– Det har vaert spesielt å lese om det. I mine øyner betyr det minimalt for dem hvor tilførsels­veien går, men for oss som bor her har det store konsekvens­er, sier Neerland.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Planproses­sleder Håkon Lohne og utbyggings­sjef Vidar Stormark i Nye Veier har i flere uker fått mye motstand mot å flytte tilførsels­veien fra nye E 39 i Mandal. Nå gir de opp den tanken.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Planproses­sleder Håkon Lohne og utbyggings­sjef Vidar Stormark i Nye Veier har i flere uker fått mye motstand mot å flytte tilførsels­veien fra nye E 39 i Mandal. Nå gir de opp den tanken.
 ?? FOTO: GULE SIDER/ ILLSTRASJO­N ?? I den opprinneli­ge kommunedel­planen kommer tilførsels­veien ut ved Ime skole (t.v. på bildet). I januar lanserte Nye Veier å flytte veien mot Tregde-krysset, noe som de nå dropper.
FOTO: GULE SIDER/ ILLSTRASJO­N I den opprinneli­ge kommunedel­planen kommer tilførsels­veien ut ved Ime skole (t.v. på bildet). I januar lanserte Nye Veier å flytte veien mot Tregde-krysset, noe som de nå dropper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway