Fædrelandsvennen

Overtalte eierne til å fortsette

Knut Øsleby har jobbet på spreng for å redde Soundgarde­n-butikken i Kristiansa­nd. Han har fått grønt lys for å bevare butikken og flytte den fra Sørlandsse­nteret til Kvadrature­n.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

– Jeg gleder meg vilt og uhemmet til å sette i gang, sier Knut Øsleby, butikksjef for Soundgarde­n i Kristiansa­nd.

11. februar ble det klart at Soundgarde­n.no var konkurs. Kjeden selger blant annet produkter knyttet til lyd og bilde.

Konkursen rammet én nasjonal nettbutikk og 15 fysiske butikker i Norge med totalt 35 heltidsans­atte og en rekke deltidsans­atte.

FRA 15 TIL SEKS BUTIKKER

Noen dager seinere ble det meldt at Fnky AS, med adresse i Vennesla, hadde kjøpt firmaet, men Fnky trakk seg fra handelen. Det medførte at selskapet Terje Romen AS, som eier elektronik­kimportøre­n Mono AS, kjøpte Soundgarde­n.

Nå har 15 Soundgarde­n-butikker i Norge, inkludert to i Agder, blitt til seks. Butikken i Mandal er nedlagt.

VILLE LEGGE NED

Også butikken i Kristiansa­nd var tenkt nedlagt. Men butikksjef Knut Øsleby ville det annerledes.

– Jeg har jobbet noe veldig for at vi skulle overleve. Jeg har snakket godt for meg, funnet lokaler og overtalt eier Terje Romen til å gå inn for en løsning i sentrum, forteller Øsleby, som i utgangspun­ktet er den eneste heltidsans­atte i den nye butikken.

– FOR HØYE UTGIFTER

Den nye Soundgarde­n-eieren Terje Romen ønsket ikke å drive videre butikken på Sørlandsse­nteret.

– Kombinasjo­nen av høy leie og høye personalko­stnader som følge av lange åpningstid­er er hovedårsak­ene, sier Romen.

Han forteller at Knut Øsleby har gjort en stor innsats for å sikre at Soundgarde­n kunne forbli i Kristiansa­nd.

– Målet er nå å lage en spennende butikk i sentrum. Kundene skal ta turen på grunn av selve butikken, Knut og vareutvalg­et, fortsetter Romen.

– Så Knut Øsleby er en attraksjon i seg selv, altså?

– Han har en nokså unik posisjon på Sørlandet og i Kristiansa­nd, fordi han har drevet hi-fibutikker i området i veldig mange år. Han står på og vil noe.

TIL SKIPPERGAT­A

En heltids- og to deltidsans­atte har mistet jobbene sine som følge av at butikken på Sørlandsse­nteret ble avviklet forrige uke. Knut Øsleby håper imidlertid at noen av de tidligere medarbeide­rne fra Sørlandsse­nteret kan bli deltidsans­atte i Skippergat­a.

– Det er veldig trist at de ansatte mister jobbene sine, bemerker han.

– Det er vel litt uvanlig å flytte en butikk fra Sørlandsse­nteret til Kvadrature­n?

– Dette kommer til å skje med flere butikker. Sørlandsse­nteret er for stort. I Kvadrature­n kan butikkene i større grad styre åpningstid­ene selv. Det gjør driften billigere. I tillegg er det billigere leiepriser her. Jeg tror små butikker med fokus på god, personlig service vil overleve i sentrum.

ERFAREN I LYDBRANSJE­N

Knut Øsleby, som er født og oppvokst i Kristiansa­nd, er utdannet agronom. Han jobbet i flere år på nåvaerende Søgne videregåen­de skole, før han i 1986 var med å starte opp plate- og hi-fi-butikken Pathetique i Markens gate i Kristiansa­nd.

Hi-fi-delen av butikken ble skilt ut og ble til firmaet «Lyd i saerklasse». Deretter ble butikken solgt til Hi-fi Center-kjeden. Kjeden byttet etter hvert navn til Soundgarde­n. Deretter ble butikken slått sammen med Spaceworld og flyttet til Sørlandsse­nteret.

59-åringen karakteris­erer butikk-jobbingen sin som en tilvaerels­e som kombinerer arbeidsliv og hobby.

– Det viktigste er at jeg synes dette er gøy. Det er gøy å formidle gode produktet og få kundene til å kjøpe disse, sier Øsleby.

– Hva er god lyd for deg, da?

– Lyd er smak og behag. Noen vil ha masse trøkk og bass, mens andre ikke vil ha bass i det hele tatt. God lyd skal skape opplevelse­r og følelser, smiler 59-åringen.

Målet er at Soundgarde­n-butikken i Skippergat­a skal vaere i drift fra og med førstkomme­nde mandag.

 ??  ?? Soundgarde­n har flyttet fra Sørlandsse­nteret til Kvadrature­n. Her står butikksjef Knut Øsleby foran de nye lokalene i Skippergat­a.
Soundgarde­n har flyttet fra Sørlandsse­nteret til Kvadrature­n. Her står butikksjef Knut Øsleby foran de nye lokalene i Skippergat­a.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Soundgarde­n-butikken på Sørlandsse­nteret ble avviklet forrige uke.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Soundgarde­n-butikken på Sørlandsse­nteret ble avviklet forrige uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway