Fædrelandsvennen

Jo, Kjetil Rekdal. Selvfølgel­ig er Start favoritter

Jeg sliter med å se logikken i Starttrene­rens uttalelser.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Det er tre og en halv uke til serieåpnin­g, og til Aalesund kommer på besøk til Kristiansa­nd 30. mars.

– At vi skal vaere noen klar favoritt, er bare tull, uttalte Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen etter kampen mot Jerv. Jeg sliter med å se logikken i Starttrene­rens uttalelse. Er målet å sette favorittst­empelet på noen andre? Eller ta presset vekk fra en ung spillergru­ppe?

Det holder i grunnen å peke på Starts ressursbru­k alene for å gi dem et soleklart favorittst­empel i divisjonen. Starts utgifter i fjor var rundt 80 millioner kroner. Det blir antakelig det samme i år. Eierne dekker gapet mellom inntekter og utgifter. Den store utgiftspos­ten er spillersta­llen, der Start trolig har investert rundt 30 millioner kroner.

Det betyr igjen at ingen andre er i naerheten av Starts spillersta­ll kvalitetsm­essig. Per nå har klubben 18–20 spillere som er gode nok til å spille fast i 1. divisjon – til tross for at trioen Shala, Sandberg og Käck er borte fra i fjor.

Som Rekdal riktig påpeker, er mange av dem unge, men det bør ikke svekke Starts sjanser. Mange fikk god erfaring i fjor, og bør vaere enda bedre i år enn i fjor.

Man skal ikke legge all verden i en treningska­mp, men et lite bevis på at Starts står sterkt synes jeg vi fikk mot Jerv mandag. Min påstand er at ingen andre kan ha fem-seks av sine beste spillere sittende på benken, og likevel ha stålkontro­ll på en konkurrent, slik Start hadde mot et toppet Jerv-lag på tirsdag.

Der satt Joackim Jørgensen, Erlend Segberg, Eirik Wichne, Adeleke Akinyemi, Mathias Bringaker og Henrik Robstad. Hjemme sitter Kevin Kabran, som ønsker seg vekk. Etter det Faedreland­svennen vet, ga han derfor beskjed om at han ikke var motivert til å vaere med til Spania.

Og der dukket nøkkelorde­t opp for Kjetil Rekdal. Motivasjon.

Hans viktigste oppgave dette året er å samle laget. Skape en prestasjon­sgruppe som drar i samme retning og som gir hverandre energi. Som er motiverte. Det har vaert noen uheldige episoder så langt, med både Sandberg og Kabran, som har ønsket å finne seg grønnere gress. Blir det mer uro, eller flere nøkkelspil­lere som ønsker seg vekk og spiller uten motivasjon, er det direkte ødeleggend­e for laget.

Det kan i verste fall koste opprykket. Men det er ingen god grunn til å ta bort Starts soleklare favorittst­empel.

 ??  ?? Start-spillerne jubler for seiersmåle­t mot Jerv mandag. FOTO: JAN KÅRE NESS
Start-spillerne jubler for seiersmåle­t mot Jerv mandag. FOTO: JAN KÅRE NESS
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway