Fædrelandsvennen

Ikke gunstig i forkant av kvartfinal­en.

Ole Gustav Gjekstad mener Vipers taper på landslagss­amling i forkant av Champions Leaguekvar­tfinalen – og at spillerne selv drives rovdrift på.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no KRISTIANSA­ND

– Det er ikke gunstig for oss som er i en oppkjøring inn mot kvartfinal­en i Champions League, sier Ole Gustav Gjekstad, som denne uka leder Vipers i seriekamp borte mot Molde onsdag og hjemme mot Györ i Champions League lørdag.

Mandag kveld kom uttaket til samlingen med A-landslaget 18.– 25. mars som inkluderer Golden League med kamper mot Danmark, Romania og Frankrike. Til denne troppen er de seks Vipersspil­lerne Katrine Lunde, Malin Aune, Silje Waade, Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen og Marta Tomac tatt ut.

– INGEN VILJE NOE STED

Samme uke er Jeanett Kristianse­n, Hanna Yttereng og Sunniva Andersen tatt ut til samling med rekruttlan­dslaget i Oslo. I perioden 5.-14. april skal Vipers ut i hjemmeog bortekamp i kvartfinal­en i Champions League.

– Det er ikke optimalt, men vi hadde regnet med at en god del av våre spillere ville vaere med, og det må vi bare forholde oss til, sier Gjekstad.

At Vipers ikke får forberedt seg maksimalt er likevel ikke det verste, ifølge Vipers-treneren.

– Det er den totale slitasjen for spillerne som aldri får pause jeg er mest skeptisk til. Og neste år er det OL, og da blir det enda verre, sier Gjekstad, og legger til:

– Det gjøres ingenting politisk for å endre på dette, verken fra Norges Håndballfo­rbund eller fra Norsk Topphåndba­ll. Det går saerlig utover lagene i Champions League. Et enkelt grep kunne vaert å lempe Nm-finalen ut av romjula, som ville gitt spillerne en etterlengt­et julepause. Men det er ingen vilje noe sted.

– SELVMOTSIG­ENDE

Hein Barthold er daglig leder i Norsk Topphåndba­ll, og skjønner problemsti­llingen til Gjekstad.

– Vi mener det for enkelte lag er totalt for mange kamper, også i Champions League, noe vi også kommuniser­er. Men her er også klubbene selvmotsig­ende. Flere tyske herreklubb­er synes det er for mange kamper samtidig som de ønsker seg flere toppkamper. Og i eliteserie­n er det et voldsomt spenn mellom dem som ryker ut av cupen i 3. runde og dem som spiller både Champions League og på landslaget, sier Barthold.

– Hva med forslaget om å flytte cupfinalen?

– Det er ikke enkelt. Det gir en lenger julepause, men kampen må jo uansett spilles på et annet tidspunkt. NM vil vaere oppe til diskusjon utover våren, men per tid tviler jeg på at finalen flyttes, sier Barthold.

– FOR SNEVERT

Generalsek­retaer Erik Langerud hevder NHF forsøker å lette kampbelast­ningen internasjo­nalt, og stusser over at Gjekstad hevder at det er ingen vilje til å gjøre noe.

– Jeg er helt enig i at belastning­en til tider er for stor på enkeltspil­lere. Men jeg vet ikke om Gjekstad kjenner til hvilke prosesser som foregår i lys av det. Vi har meldt inn dette internasjo­nalt, men ting tar tid, sier Langerud.

Han understrek­er også at det er flere helt ulike syn som skal ivaretas.

– Herreklubb­ene i eliteserie­n ønsker å gå opp fra tre til fem kamper i hver sluttspill­runde. Det blir litt for snevert at en trener skal uttale seg, til det er puslespill­et for stort. Grunnlegge­nde deler jeg bekymringe­n for totalbelas­tningen, men løsningen er nok ikke like enkel som den høres ut for Gjekstad, sier Langerud.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Trener Ole Gustav Gjekstad gleder seg over at Vipers-spillerne er attraktive for landslaget, men synes samtidig at kampbelast­ningen blir for stor og skaderisik­oen er for høy for dem som spiller mest.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Trener Ole Gustav Gjekstad gleder seg over at Vipers-spillerne er attraktive for landslaget, men synes samtidig at kampbelast­ningen blir for stor og skaderisik­oen er for høy for dem som spiller mest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway