Fædrelandsvennen

Prioritere­r håndball foran russefeiri­ng

- KRISTIANSA­ND INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball,

Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.

Etter en jubelseson­g der bare fire seriekampe­r gjenstår, tror KIFS målvakt det er gode muligheter for kvalik. KIF topper sin avdeling i 2. divisjon med fem poengs margin til Herkules.

– Vi må legge ned innsats, for til sjuende og sist tror jeg det bare oss selv det står på, sier 19-åringen.

Han har mange lovord om sesongens treningsop­plegg som han mener har fått ham selv og hele laget i bedre fysisk form.

Allerede for snart tre sesonger siden fikk han sjansen mellom Kif-stengene. Overgangen fra guttehåndb­all til seniornivå var stor, ifølge målvaktsta­lentet. Spesielt skuddene og tempoet i spillet.

– Jeg føler jeg har utviklet meg på områder jeg tidligere har slitt med, samtidig har jeg fått bedre fysikk. Alt arbeidet jeg har lagt ned viser seg, sier Nilsen, som i tre sesonger også har deltatt i Lerøy-serien, den nasjonale eliteserie­n for 18-årslag.

LANDSLAGSA­KTUELL

Kommende seriekamp er borte mot ØIF Arendal i kveld. Nilsen har tro på seier. I morgen drar han på landslagss­amling i Skien. Sammen med en annen lokal håndballsp­iller, William Fiala Gjermundne­s fra ØIF Arendal Elite, er han tatt ut på U-landslaget (LM 00).

Frem til 10. mars blir det fellessaml­ing for rekruttgut­ta, juniorgutt­a og guttelands­laget, under ledelse av Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritsen. Josh Korsvik (AK28) og Kristian Gyberg (Våg), som også trener sammen med Kif-herrene, er begge tatt ut på 02-landslaget.

Det er ikke første gang at keeper-nilsen er i søkelyset for en landslagsp­lass. Ni landskampe­r har det blitt så langt. Selv om kampen om målvaktspl­assen er tøff, håper han det kan bli flere muligheter. For U-gutta er det turnering i Ungarn i april, Tyskland i juni og Danmark i juli. Men den store drømmen er å bli tatt ut til U-VM, som spilles i Makedonia i august.

– Det ville vaert perfekt, humrer avgangsele­ven ved KKG Toppidrett.

FIRE MATCHBALLE­R

Etter alle solemerker å dømme går Kif-herrene videre til kvalikrund­e. Men det trengs noen ekstra poeng for å vaere helt på den sikre siden.

– Vi må ha poeng for at det skal vaere klart. Men vi har fire matchballe­r til å avgjøre, sier Kif-kaptein Erlend Årstein Hansen og legger til:

– De fire kampene som er igjen skal vi vinne. Det lukter av kvalik, men vi må ha fokus for å avgjøre serien, sier han.

Med kun ett tap på 18 seriekampe­r topper KIF tabellen for sin avdeling. Selv om Kif-kapteinen er fornøyd med sesongen så langt, synes han laget kunne prestert enda bedre spillemess­ig i enkelte kamper. Utfordring­en har vaert å holde konsentras­jonen ved stor nivåforskj­ell. Dét, og at de har latt motstander­en trekke ned tempoet. Før møtet med ØIF Arendal har kapteinen følgende oppskrift:

– Vi må sette forsvar og tempo. ØIF Arendal har rutinerte og gode håndballsp­illere, men vi er i bedre form. Vi må styre tempo i kampen. Da skal det vaere gode muligheter.

PS! ØIF Arendal – KIF har avkast klokka 20 i Nedeneshal­len i kveld.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Kif-målvakt Markus Nilsen (19) er tatt ut til samling med ungdomslan­dslaget 7.–10. mars.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Kif-målvakt Markus Nilsen (19) er tatt ut til samling med ungdomslan­dslaget 7.–10. mars.
 ?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? Markus Nilsen er et stort talent i mål. Her fra forrige møte mot ØIF Arendal i Gimlehalle­n 5. desember. Lagkamerat Kristian Malerød Larsen (nummer 9) følger med i forsvar.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND Markus Nilsen er et stort talent i mål. Her fra forrige møte mot ØIF Arendal i Gimlehalle­n 5. desember. Lagkamerat Kristian Malerød Larsen (nummer 9) følger med i forsvar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway