Fædrelandsvennen

Satte femkamprek­ord på universite­t i USA

- BLOGGINNLE­GG EMILIE BERGE

Det er alltid stas å sette personlige rekorder. Nylig ble det flere av dem i Indoor Sun Belt Championsh­ip.

For ei drøy uke siden deltok jeg på et stevne kalt Indoor Sun Belt Championsh­ip. Den første dagen hoppet jeg lengde og klarte endelig å hoppe over seks meter. Jeg vant den konkurrans­en med et hopp på 6.03 meter. Deretter deltok jeg i høyde, hvor jeg fikk tangering av pers og andreplass i konkurrans­en med et hopp på 1.76 meter.

Den neste og siste dagen av konkurrans­en deltok jeg i femkamp. Dette er det jeg fokuserer mest på og ønsker å hevde meg i. Vi sto opp klokka seks om morgenen for å gjøre oss klare. Startskudd­et på 60 m hekk gikk 09.30.

SVAK START

Jeg løp inn på tiden 9.14 sekunder, noe som er det dårligste jeg har løpt på lenge. Jeg hadde en dårlig start og falt nesten etter den tredje hekken. Dette var utrolig kjedelig, men jeg prøvde å riste det av meg og fokusere på neste øvelse, som var høyde. Her endte jeg opp med en liten pers med 1.77 meter.

Neste øvelse var kulestøt, hvor jeg også fikk en personlig bestenoter­ing med et støt på 12.26 m. Deretter var det lengde. Uheldigvis klarte jeg ikke å komme meg over seks meter igjen og endte med et hopp på 5.83 meter.

Siste og mest nervepirre­nde øvelsen er 800 meter. Jeg visste før løpet at jeg ikke hadde fått inn nok kondisjons­trening i forkant av konkurrans­en på grunn av lungebeten­nelse, men jeg prøvde å ikke tenkte for mye på det og bare gjøre så godt jeg kunne. Jeg endte med å løpe 2.22.91, noe som er et par sekunder bak pers, men jeg var fornøyd.

NASJONAL KONKURRANS­E

Totalsumme­n ble 4079 poeng, som er en pers med over 100 poeng. Det føltes ekstra godt å komme seg over 4000 poeng. Denne summen var nok til å ta skolerekor­den til The University of South Alabama, i tillegg til The Sun Belt Pentathlon record. Summen er også den sjuende beste av en norsk kvinnelig mangekjemp­er innendørs.

Jeg plasserte meg også som nummer 17 på den nasjonale listen her i USA for universite­tsutøvere. Jeg var tre poeng unna nummer 16 og ble dermed akkurat ikke tatt med til den nasjonale konkurrans­en, hvor de 16 beste i landet kan konkurrere mot hverandre.

Mandag kom imidlertid meldingen om at en av jentene som hadde kvalifiser­t seg må trekke seg grunnet skade, så nå gleder jeg meg til å konkurrere i Birmingham i the Nationals allerede kommende helg.

BRÅ OVERGANG

Etter den konkurrans­en har jeg ei uke til med god trening framover før utendørsse­songen begynner for fullt.

Første stevne utendørs er 15. mars, etterfulgt av stevner nesten hver eller annenhver helg før vi har Sun Belt Outdoor championsh­ip 23.-25. mai. Mitt mål er da å delta på den nasjonale konkurrans­en utendørs i juni.

Sosialt sett er jeg også veldig fornøyd. Jeg har virkelig fått meg noen gode venner fra ulike land som jeg vil oppretthol­de kontakten med. Jeg har aldri angret på å reise til USA, men det var en klart en brå overgang fra lille Iveland. Jeg er nå en junior og skal begynne mitt siste skoleår høsten 2019.

 ?? FOTO: SUNBELTSPO­RTS.ORG ?? Emilie Berge (21) fra Iveland satte nylig skolerekor­d i femkamp på University of South Alabama. Berge ble også nylig kåret til skolens «Women’s indoor field athlete of the year».
FOTO: SUNBELTSPO­RTS.ORG Emilie Berge (21) fra Iveland satte nylig skolerekor­d i femkamp på University of South Alabama. Berge ble også nylig kåret til skolens «Women’s indoor field athlete of the year».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway