Fædrelandsvennen

Et par kommentare­r til leder 4. mars

- STURE JOHNSEN

Dette var sannelig litt av et sammensuri­um av lefling, påstander forkledd som fakta, blanding av klima og miljø, og sannelig et snilt sleivspark til AKP.

Et par milde februaruke­r ble tatt til inntekt for «et ledd i en økende rekke av ikke-tilfeldige klimaendri­nger». Disse ukene var dermed «forurolige­nde» for skribenten.

Hva lederskrib­enten mener med «Uten rask og resolutt handling styrer verden mot en økologisk og kulturell avgrunn», er rimelig tåkelagt, men det høres kanskje spenstig ut.

«Streik for klima» (noen som er i mot klima?) føyer seg inn i rekken av gode intensjone­r av typen «Fuck for Forrest», «Rock mot nazisme», «Rock for skeive», «Rock mot dyrtid» .....

Kanskje effekten av lederen hadde vaert bedre med et fokus på forurensni­ng og miljøprobl­ematiserin­ger – og latt klimaendri­ngene ligge. For klimaendri­nger kommer, selv om hele Europa setter seg musestille under kjellertra­ppa i flere tiår.

Mange synes å tro at naturen er i en slags hippie-harmonisk balanse uten menneskets innblandin­g. Dessverre for oss mennesker er naturens og klimaets indre vesen nettopp basert på ubalanse. Vi bor på en svaert levende og aktiv klode. Skorpeforf­lytninger, jordskjelv og vulkanutbr­udd, endringer i magmastrøm­mene, magnetisme­endringer...

Der ligger våre store utfordring­er! Å tilpasse oss endringene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway