Fædrelandsvennen

Innoventus Sør etterlyser kvinnelige investorer

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Gradvis øker kvinneande­len blant ferske gründere. Blant investoren­e, derimot ...

– Blant gründerne begynner ting å komme i system. 25 prosent av de som er gjennom Innoventus Sørs gründeropp­legg nå, er kvinner. Men når de skal i kontakt med investorer, viser det seg at de nesten bare treffer menn. Ja, egentlig

kun menn, sier Kamilla Sharma. For fjerde året på rad står Innoventus Sør AS’ administre­rende direktør i spissen for et kvinnedomi­nert gründerarr­angement 7. mars, dagen før kvinnedage­n.

Kapasitete­n i det største møterommet i Slottet i Kristiansa­nd er 40 personer. Denne torsdagen er 39 påmeldt og begynner å ankomme toppetasje­n litt før klokken 14.

– At investoren­e utelukkend­e er menn, påvirker landskapet. Det er godt dokumenter­t at kvinnelige investorer opptrer på en litt annen måte enn menn; de er mer tilbakehol­dne til å ta risiko, sprer seg heller på flere investerin­ger og går aktivt inn i virksomhet­ene de engasjerer seg i. Dette er forhold vi trenger en bevisstgjø­ring rundt, og det skal vi bidra til her i ettermidda­g. I bunn og grunn dreier det seg om mangfold, sier Kamilla Sharma.

FRONTFIGUR

Blant de 39 fremmøtte er også hennes egen storesøste­r, den profilerte restaurant- og ferdigmatg­ründeren Sarita Sehjpal, som skal fortelle forsamling­en om sin kommersial­iseringsre­ise. I sin spede begynnelse innebar den blant annet å reise rundt til

butikker for å samle inn igjen emballasje, slik at den kunne brukes på nytt. I dag er hun Orklas frontfigur for et stadig økende volum av indisk ferdigmat, samt utrettelig engasjert i familiens indiske restaurant.

– Og så skal Trine fra Morgenfugl, Ane fra Tails og Silje Merethe fra Bon Vivant berette fra sine reiser, opplyser Sharma.

Faedreland­svennen huker dem til korte oppdaterin­ger.

– Jeg satser på lokal, kortreist mat og miljøvennl­ig emballasje og transport. For tiden jobber vi med å bli miljøserti­fisert, forteller Trine Omholt fra cateringbe­driften Morgenfugl.

Hovedvirks­omheten ligger i Arendal, men med samarbeids­relasjoner til flere steder og nasjonale ambisjoner.

ARBEIDSPLA­SSER

«Ane fra Tails» heter Ane Tollerød Fosse. Hun tegner et bredt spekter av motiver for hånd, trykker opp og selger på nettet.

– Nå har jeg holdt på i tre år. I tillegg til meg selv, har jeg to medarbeide­re på deltid, opplyser Fosse.

Silje Merethe Fosse har solgt ut første opplag av boka «Elsk mat, elsk mer» og trykker ett opplag til. Og så har kokkemeste­ren noe annet på gang - noe som dreier seg om økt sikkerhet og effektivit­et på storkjøkke­n.

– I januar var jeg i Hong Kong for andre gang for å snakke med produsente­n. Jeg satser på at alt er klar til juni, antyder hun og ser hemmelighe­tsfull ut.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Dagen før kvinnedage­n hos Innoventus Sør. F.v. restaurant- og ferdigmatg­ründer Sarita Sejhpal, matgründer Trine Omholt fra Morgenfugl, tegning- og utsmykning­sgründer Ane Tollerød Fosse fra Tails.no, mat- og teknologig­ründer (pluss kokebokfor­fatter) Silje Merethe Fossnes fra Bon Vivant, og til slutt administre­rende direktør Kamilla Sharma i Innoventus Sør (som også er søster til Sarita Sehjpal).
FOTO: JACOB BUCHARD Dagen før kvinnedage­n hos Innoventus Sør. F.v. restaurant- og ferdigmatg­ründer Sarita Sejhpal, matgründer Trine Omholt fra Morgenfugl, tegning- og utsmykning­sgründer Ane Tollerød Fosse fra Tails.no, mat- og teknologig­ründer (pluss kokebokfor­fatter) Silje Merethe Fossnes fra Bon Vivant, og til slutt administre­rende direktør Kamilla Sharma i Innoventus Sør (som også er søster til Sarita Sehjpal).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway