Fædrelandsvennen

Vipers-treneren før storkampen: – Det beste laget som noensinne har vaert her

- HENRIK GILL

Etter 32-18-seier borte mot Byåsen onsdag, kan trener Ole Gustav Gjekstad og resten av Vipers fokusere på lørdagens storkamp mot Györ.

Lørdag kommer ungarske Györ på besøk i Aquarama i Vipers’ siste kamp i hovedrunde­n av Champions League. Vipers er allerede sikret minst tredjeplas­s i gruppa, som gir kvartfinal­e, før møtet med de regjerende mesterne i Europas gjeveste turnering.

Onsdag kveld varmet Vipers opp så det sang i generalprø­ven før hjemmekamp­en mot Györ, da de feide over stakkars Byåsen med 14-målsseier på bortebane.

– Det var en veldig god gjennomkjø­ring for oss. Jeg synes jentene er profesjone­lle og vi tillater ikke Byåsen å vaere gode, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad etter kampen, og la til:

– Nå kan vi endelig rette fullt fokus mot Györ. Det blir en utrolig tøff kamp, men vi har muligheter. Vi går for poeng, det kan gi oss en andreplass i gruppa.

– VI HAR LAERT

Da Vipers møtte Györ i det motsatte oppgjøret, vant ungarerne 33–29 over sørlending­ene. Gjekstad er ikke i tvil om hva som må forbedres til returoppgj­øret i Aquarama.

– Jeg er ganske sikker på at vi har laert noe fra den kampen. Jeg håper vi kan vaere bedre i forsvar enn sist vi møtte dem, for da slapp vi Györ til litt for mye. I perioder spilte vi veldig bra, men vi må holde nivået oppe i 60 minutter. De har gode enkeltspil­lere offensivt som vi må prøve å stoppe, sier Gjekstad.

På tross av sikret avansement til kvartfinal­en, har Vipers mye å spille for mot Györ. Ett poeng vil sikre rosatrøyen­e en andreplass i gruppa, som gir hjemmekamp i siste kamp i kvartfinal­en.

– VI GLEDER OSS

– Det er helt umulig å si hvor viktig en eventuell andreplass vil vaere, men det gir jo hjemmeford­el i kvartfinal­en. Vi trenger mest sannsynlig minimum ett poeng, og jeg håper at vi skal gi dem en skikkelig kamp. Vi har en brukbar mulighet, mener treneren.

– Dere kan spille med lave skuldre hjemme mot et Györlag som allerede er sikret førsteplas­s i gruppa, er det en fordel?

– Det at denne kampen ikke er avgjørende for avansement er helt klart bra. Derfor er det ikke den største kampen, men Györ er det beste laget som noensinne har vaert i Aquarama, hittil. Vi gleder oss, svarer Gjekstad.

– VANVITTIG TRØKK

Silje Waade, som spilte store deler av kampen da Vipers vant 32–18 mot Byåsen, gleder seg veldig til å møte Györ i Aquarama lørdag.

– Jeg tror det kommer til å bli vanvittig trøkk i hallen. Vi skal spille på vårt absolutt beste, sier hun til Faedreland­svennen.

Waade er enig med sin trener, og mener laget har gode muligheter til å ta poeng mot klubben som har vunnet Champions League de siste to sesongene.

– Så lenge vi klarer å holde konsentras­jonen oppe hele kampen, og spiller på toppnivå, har vi gode sjanser. Vi har ingenting å tape. Det er enorm interesse rundt kampen, og jeg håper at lille Aquarama kan lage en fantastisk stemning, sier 24-åringen.

 ??  ?? Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad ser fram til storkampen mot Györ på lørdag, og håper på poeng mot de regjerende mesterne i Champions League.
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad ser fram til storkampen mot Györ på lørdag, og håper på poeng mot de regjerende mesterne i Champions League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway