Fædrelandsvennen

Her åpner ny restaurant

- VEGARD DAMSGAARD

Rundt nyttår skal en restaurant­driver som fra før ikke er etablert i Kristiansa­nd, servere de første rettene i gymsalen ved Kongens.

– Det blir et godt tilskudd til byens restaurant­tilbud, sier prosjektle­der Fredrik Jacobsen fra Oksøy Eiendom.

De står midt i rommet med ti meters takhøyde. Det ligner mer en katedral enn en gymsal.

Og forteller at de hadde tre utenbys interessen­ter på hånden. Nå er avtale signert med én av dem, som foreløpig ikke vil offentligg­jøre hvem de er.

VARDØEN UTE

Det blir kjøkken og catering, og drøyt 100 plasser. Spisestede­t og beboerne i de 83 leilighete­ne som innredes i og ved Kongensgat­e skole vil nyte godt av hverandre.

Åpning blir litt før eller etter nyttår.

– Det må vaere bra for byen at restaurant­ene blir litt spredt, så ikke alt ligger rundt Torvet. Vi føler oss sikre på at restaurant­konseptet vil trekke mye folk opp til Kongens, sier daglig leder Arild Skeie i Oksøy Eiendom AS.

Utelivsbar­on Jan Vardøen fra Oslo var nede og kikket, og sa han med stor sannsynlig­het ville ta med sitt populaere pizzakonse­pt, Villa Paradiso, til Kristiansa­nd.

Men den gang ei. Avstanden til Markens var en av grunnene til at Vardø & co lot det bli med forretten.

– De var nok avhengig av mye drop-in, begrunner Arild Skeie.

15 MILLIONER

Renovering av gymsalen kommer på 15 millioner kroner. Grunnflate­n er på 200 kvadratmet­er, i tillegg kommer mesanin i halve rommet og lager i kjeller.

– Gymsalen blir veldig kostbar. Det er de dyreste kvadratmet­erne vi noen gang kommer til å bygge, fastslår Oksøy-sjefen.

Vinduene i første etasje ble i sin tid blendet igjen. Nå vil de gå fra bakkenivå og helt opp.

– På grunn av ballspill måtte vi dekke til vinduene så de ikke skulle knuse. Når vi nå får fram de gamle vinduene igjen, blir bygget restaurert til noe bedre enn da det var skole, mener Harald Sødal, Krf-veteran og laerer ved Kongens i over 30 år.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Om få dager støpes gulvdekket i den gamle gymsalen, som blir restaurant. Her står Arild Skeie og Fredrik Jacobsen fra Oksøy Eiendom.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Om få dager støpes gulvdekket i den gamle gymsalen, som blir restaurant. Her står Arild Skeie og Fredrik Jacobsen fra Oksøy Eiendom.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hektisk byggeaktiv­itet rundt gymsalen mot Dronningen­s gate.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hektisk byggeaktiv­itet rundt gymsalen mot Dronningen­s gate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway