Fædrelandsvennen

Tandrevold sjokkerte med sølv i Vm-debuten

- ANDERS MØLLERSEN

Ingrid Landmark Tandrevold imponerte kraftig på Vm-sprinten i Östersund.

Da de største norske håpene, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland, sviktet, sto Tandrevold frem. Kun Anastasia Kuzmina fra Slovakia slo Tandrevold.

22-åringen skjøt to fulle hus under utfordrend­e forhold til Östersund.

– Det kan vaere en Vm-medalje. Det er en fantastisk prestasjon i Vm-debuten. Det er helt vanvittig. Det er nesten ikke til å tro, sa Nrk-kommentato­r Andreas Stabrun Smith etter hennes andre skyting.

– Det er jo helt ubegripeli­g, fortsatte kommentato­ren.

SLOVAKISK GULL

Tandrevold tok en oppskrifts­messig ledelse da hun kom i mål, 22,9 sekunder foran lagvenninn­en Tiril Eckhoff, som måtte tåle én bom på hver av skytingene.

– Jeg er veldig fornøyd, men jeg tør ikke håpe på noe før alle er i mål, sa Tandrevold til NRK mens flere konkurrent­er fortsatt var i aksjon.

– Mine bein på sisterunde­n har aldri vaert så stive, la hun til.

Tandrevold avslørte at hun var så overrasket over løpet at hun ikke hadde med boblebukse, siden hun bare skulle jogge hjem raskt. Hun hadde ikke beregnet en tur på pallen.

Eckhoff kom innenfor topp ti. Det lover bra for begge Fossumløpe­rne før Vm-jaktstarte­n.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg var litt defensiv på liggende, men det ble bedre på stående. Det er bra, sa Eckhoff til NRK.

Kuzmina hadde voldsom fart i sporet og kom til mål 9,7 sekunder foran Tandrevold, selv om hun hadde én bom. Hun var den eneste som slo Tandrevold. Tyske Laura Dahlmeier ble bronsevinn­er.

OLSBU RØISELAND SPRAKK

Tandrevold satte foreløpig karrierebe­ste da hun ble nummer to på fellesstar­ten i skiskyting i Rupholding i slutten av januar. Før det var en femteplass beste plassering.

Marte Olsbu Røiseland viste prov på voldsom langrennsf­orm under mixedstafe­tten, men klarte ikke treffe nok blinker på kvinnenes første individuel­le distanse på selveste kvinnedage­n. Hun skjøt to bom på hver av skytingene.

– Det blir rett og slett en helsvart dag for Marte, sa Smith.

– Det var skuffende, sa Nrkekspert Halvard Hanevold.

Frolending­en tok sølv på sprinten i OL i fjor, og hun har vunnet to verdenscup­seirer på distansen denne sesongen. Men det ville seg ikke i Östersund.

– Det er kjedelig å gjennomfør­e min dårligste sprint i VM, sa Røiseland til NRK.

Synnøve Solemdal var siste norske startende på sprinten, men sprakk totalt med tre bom på stående skyting. Men én bom på liggende også, havnet hun langt bak.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ingrid Landmark Tandrevold viste seg fra sin beste side under Vm-sprinten i Östersund.
FOTO: NTB SCANPIX Ingrid Landmark Tandrevold viste seg fra sin beste side under Vm-sprinten i Östersund.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? Marte Olsbu Røiseland fikk det ikke til å stemme i Östersund fredag.
FOTO: BILDBYRÅN Marte Olsbu Røiseland fikk det ikke til å stemme i Östersund fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway