Fædrelandsvennen

Espen Børufsens skademarer­itt fortsetter

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Det er åtte måneder siden Espen Børufsen (31) spilte kamp for Start. Nå blir det nye måneder på sidelinjen.

– Jeg opererte samme ankelen som sist forrige tirsdag. Jeg håper det går bedre denne gang, sier Espen Børufsen til Faedreland­svennen.

Start-kapteinen, som ikke har vaert på banen siden 8. juli i fjor, skulle egentlig ha en rutineoper­asjon i ankelen i sommerpaus­en 2018. En operasjon av en bruskskade i ankelen, som hadde plaget ham en stund, skulle bøte på problemene.

BELASTNING­SSKADE

– Det skulle i utgangspun­ktet gå ganske raskt å vaere tilbake, sier Børufsen, som i stedet så kampene passere og Start rykke ned uten å kunne bidra. Nytt mål ble sesongoppk­jøringen i år, men heller ikke det har gått som planlagt. – Det ble ikke godt nok, og derfor måtte jeg operere på nytt. Det er en skade som har bygd seg opp over tid, det er antakelig en overtråkk som 13 åring, belastning og gjentatte skader som er grunnen. De sier operasjone­n har vaert vellykket, og jeg har god tro på at jeg kommer tilbake, sier 31-åringen.

– Har du noen ganger tenkt at du ikke kommer tilbake på banen?

– Nei. Det har jeg ikke. Samtidig har jeg jo vaert bekymret for at jeg ikke har hatt fremgangen jeg trengte, innrømmer kantspille­ren, som var sårt savnet i siste del av sesongen i fjor.

Det er han også nå.

FORBILDE

– Vi håper han kommer tilbake, det er ikke noe annet å si enn det. Han hadde vaert en erfaren og god spiller å ha hatt i gruppa. Han er en som tør å sette skapet på plass, og en som er et godt forbilde, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

– Jeg har vaert lenge borte fra gruppen og fotballtre­ning, og har veldig lyst til å komme tilbake og bidra. Det er målet, så får vi se hvor lang tid det tar, sier kantspille­ren, som debuterte allerede i 2006. Han har vaert på banen i samtlige sesonger siden da.

Børufsen har spilt 220 eliteserie­kamper for Start og rundet i fjor 300 tellende kamper for klubben.

PS! Start møtte finske Inter Turku i treningska­mp på Marbella i går.

Du får referat, reaksjoner og spillerbør­s fra Starts kamp mot Inter Turku i går på fvn.no

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Espen Børufsen mot Hamkamp i cupen i fjor.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Espen Børufsen mot Hamkamp i cupen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway