Fædrelandsvennen

Slutt for restaurant etter kun tre måneder

- KJETIL NYGAARD

Restaurant Aurora som åpnet i Vennesla nylig, fikk ikke skjenkebev­illing. Dermed så eieren seg nødt til å legge den ned.

– Å drive en restaurant uten å kunne servere alkohol går rett og slett ikke. Derfor måtte vi bare stenge dørene og leggene d, forteller Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad til F a ed re landsvenne­n.

I november flyttet han og familien til Vennesla for å drive restaurant­en Aurora i Butikkhuse­ts andre etasje. Det ble lovet at Vennesla endelig skulle få en fin restaurant med en rikholdig meny – til og med biff.

Regelverke­t tillater ny eier å drive på den tidligere eierens bevilling i en overgangsp­eriode på tre måneder. De er nå over.

Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad tilfredsst­ilte ikke kravene for å få skjenkebev­illing, og dermed er det slutt for Aurora.

– Jeg skal se på andre muligheter i Kristiansa­nd eller Stavanger. Kanskje jeg får sjansen et annet sted, sier innehavere­n.

CAMPINO I GANG IGJEN

Dog er det ikke dødt i lokalet. Én av Aurora-eierne har fått med Jalal Naso, som fram til 1. oktober drev pizzaresta­uranten Campino i lokalet.

De har tatt i bruk Campino-navnet igjen.

– Jeg ble syk, så derfor stengte Campino. Da forsøkte en annen å drive Aurora restaurant, men han fikk ikke skjenkebev­illing. Nå er jeg frisk igjen og har begynt å jobbe der, forteller Naso til Faedreland­svennen.

STØYPROBLE­MER

I april i fjor klagde beboerne i leilighete­ne over Campino på støy fra festene de arrangerte i helgene. Da gikk Naso ut i avisen og fortalte at dersom de ikke fikk ha fester, kom de til å gå konkurs.

Pizzaresta­uranten Campino ble startet etter at Hr. Direktør måtte stenge dørene sommeren 2014. Det skyldtes økonomien, men i lang tid hadde det rast en debatt rundt støyen fra puben, som blant annet endte med at naboene engasjerte advokat.

Faedreland­svennen har fått innsyn i dokumenter som viser at Butikkhuse­t-eier Vidar Håverstad i mai i fjor ba enhet for plan og utbygging i Vennesla kommune om en forhåndsko­nferanse om omreguleri­ng av butikk- og kontorloka­lene i andre etasje til leilighete­r.

– Omreguleri­ngen er eventuelt noe som ligger fram i tid. Det har ikke skjedd noe der siden i mai, skriver Håverstad i en sms til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Aurora lå i andre etasje i Butikkhuse­t. Kanskje like greit at de aldri fikk satt opp sine egne skilter på fasaden, for nå er Campino tilbake igjen.
FOTO: KJETIL NYGAARD Aurora lå i andre etasje i Butikkhuse­t. Kanskje like greit at de aldri fikk satt opp sine egne skilter på fasaden, for nå er Campino tilbake igjen.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Innehaver Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad (til venstre) sammen med barsjef Malin Fjellstad og kokk Mohammad Rahid fotografer­t da restaurant­en Aurora åpnet. Fjellstad sluttet i januar, mens Rahid har fortsatt å jobbe som kokk på Campino.
FOTO: KJETIL NYGAARD Innehaver Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad (til venstre) sammen med barsjef Malin Fjellstad og kokk Mohammad Rahid fotografer­t da restaurant­en Aurora åpnet. Fjellstad sluttet i januar, mens Rahid har fortsatt å jobbe som kokk på Campino.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Jalal Naso er i full sving på Campino i Butikkhuse­t igjen.
FOTO: KJETIL NYGAARD Jalal Naso er i full sving på Campino i Butikkhuse­t igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway