Fædrelandsvennen

Heia Vipers - tips til ledelsen

- ARNE ROSSELAND,

For første gang har jeg kjøpt sesongkort til Vipers hjemmekamp­er, og det har jeg ikke angret på.

Det har vaert spennende å følge laget steg for steg mot toppen, og at de nå også kan måle krefter mot de beste i Europa, er en fryd. Jeg er stolt over å bo i en by med et lag som Vipers, og jeg ønsker laget og alle gode krefter rundt det, lykke til videre.

Men så til saken. Jeg beundrer ham som trofast hver kamp forsøker å oppildne publikum til å støtte laget med heiarop, som er mer eller mindre vellykket. Sørlending­er er jo som kjent nokså trege av seg, det er jo så. Men når ropene består bare av enten " heia Vipers " eller " kom igjen Vipers ", blir det en nokså kjedelig foreteelse gjennom 60 minutter. Vipers fortjener bedre (og som sagt, intet negativt om vår venn - lederen av heiagjenge­n). Hva med en feiende sang, gjerne i marsj-takt, som er lett å synge, a la "heia Start, gult og svart. . . ".

For igjen å ta Start som modell, så mener jeg Vipers fortjener en Hymne som kunne synges av en artist foran hver hjemmekamp. Snakk om stemning. Både allsang og solosang klinger svaert godt inne i en hall. Lys gjerne ut en konkurrans­e og ta gjerne kontakt med kjente låtskriver­e som f.eks. Asbjørn Arntsen eller Jan Vincents Johannesse­n ( han har jeg forresten sett på flere Viperskamp­er). Kanskje vi kan få taket til å løfte seg så vi baerer jentene til seier. Jeg håper med dette at jeg har satt i gang noen tanker og ideer det kan spinnes videre på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway