Fædrelandsvennen

Faedreland­svennen på lag med velferdspr­ofitørene?

- MAY ERNA KARLSEN, Kristiansa­nd SV

På lederplass dagen før 8. mars finner Faedreland­svennen det for godt å gå til angrep på byrådet i Oslo fordi de ikke vil fortsette å legge syke- og aldershjem ut på anbud til kommersiel­le konsern.

Avisen kaller det «å sette gammeldags ideologi foran nødvendig nytenkning.» Som om det å sette velferdstj­enester ut på anbud ikke også er ideologi.

Kommersiel­le konsern driver ikke velferdstj­enester av godhet, men for å tjene penger, mye penger. Det er profitt som er målet. Det er skuffende at Faedreland­svennen synes det er greit at det er kvinner i lavtlønte yrker som skal betale for den profitten.

Utallige medier har i en årrekke hatt oppslag om kommersiel­le selskap innen helse- og omsorgssek­toren. Disse oppslagene har ikke akkurat vist gode velferdsti­lbud for de eldre og syke. Men de har helt sikkert vaert billigere. Det blir nødvendigv­is billigere når avdelinger er underbeman­net, har dårligere kompetanse og dårligere pensjonsav­taler for de ansatte. I tillegg har vi sett eksempler på arbeidstid­er/vilkår som er helt horrible i norsk arbeidsliv.

SV mener det er viktig at våre velferdstj­enester drives godt, med god omsorg fra kompetente ansatte med trygge og gode arbeidsvil­kår. Faedreland­svennen kaller denne holdningen gammeldags. Hvis det er spesielt moderne å drive eldreomsor­g på bekostning av kvinners arbeidsvil­kår, så lever vi i SV godt med å vaere gammeldags­e. Vi står på arbeidsfol­k og de som har tjenestebe­hov sin side i denne saken, ikke på velferdspr­ofitørenes.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway