Fædrelandsvennen

Mourinho roser Solskjaers United

- ANDREAS HOPEN

José Mourinho er imponert over hvordan Manchester United framstår under Ole Gunnar Solskjaer.

– De viser mot og de har tro på seg selv, er noen av beskrivels­ene José Mourinho kommer med om Ole Gunnar Solskjaers mannskap noen måneder etter han selv fikk sparken fra jobben.

Det var i etterkant av Champions League-åttedelsfi­nalen, der Manchester United slo ut PSG etter et lite mirakel i Paris, at den portugisis­ke manageren ble intervjuet av russiske RT.

– Hvis managere har ansvaret når resultaten­e går imot, så har de ansvaret når det går bra også, bedyrer 56-åringen.

Mourinho mener to lag skilte seg ut i midtuka.

– Ajax' og Manchester Uniteds resultater er fenomenale. For meg har Ten Hag i Ajax og Solskjaer i Manchester United oppnådd utrolige resultater, så ros til dem, fortsetter Mourinho.

Portugiser­en blir konfronter­t med statistikk­ene som viste at PSG hadde flest skudd og mest ballbesitt­else i kampen.

Det gir ikke nødvendigv­is det riktige bildet, mener Mourinho.

– Fotball handler ikke om «hvis», det handler om resultater. Den analytiske måten å se kampen på er at Manchester United hadde fire skudd, og scoret tre mål. PSG hadde et ballinneha­v på 70 prosent, mer enn ti skudd, men scoret bare ett. Den pragmatisk­e måten å se på fotball på derimot, er at Manchester United scoret tre og fortjente å gå videre, forklarer den suksessrik­e treneren.

Tapet mot Liverpool i desember var den utløsende faktoren til at José Mourinho fikk sparken i desember. Siden den gang har portugiser­en jobbet som ekspert for blant annet bein-sport.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway