Fædrelandsvennen

Seriemeste­r KIF er klar for kvalik

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

Storseier over ØIF Arendal og Randesunds uavgjort mot tabelltoer Herkules sikret KIF avdelingst­riumf onsdag kveld.

ARENDAL Ved sesongstar­t uttalte Marinko Kurtovic, elitetrene­r i ØIF Arendal, i en Facebook-kommentar at han trodde ikke KIF hadde mye å komme med mot deres to 2. divisjonsl­ag, ØIF Arendal og ØIF Arendal Elite 2. Nå er fasiten klar: Kristiansa­nderne har vunnet alle fire kampene – og det med 51 plussmål i målforskje­ll.

– Det var en fin gjennomfør­ing, der alle guttene fikk spille og kose seg, oppsummer Robin Rosander Haugsgjerd, KIFS hovedtrene­r.

FIKK DRAHJELP

Borteseier­en i Arendal og drahjelp fra byrival Randesund gjorde KIF til avdelingsv­inner tre kamper før serieslutt.

– Innerst inne har jeg vaert veldig trygg i flere måneder på at det kom til å gå veien, men jeg tar aldri noe for gitt, forteller Kif-treneren.

Han har ingen planer om å hvile på laurbaeren­e. Nå trenes det tøffere og med vekt på fysisk styrke for å vaere best mulig rustet til kvalikrund­ene.

Selv om ikke serien er ferdigspil­t i de fire avdelingen­e, kan det se ut for at Fjellhamme­r, Tjølling og LFH 09 (Lillehamme­r Faaberg Håndball) blir KIFS motstander­e i kvaliken. De tre beste er sikret opprykk til 1. divisjon.

BOMBARDEME­NT

Mens bakspiller Jon Robertsen ble toppscorer med ni mål, bidro også kantene godt i målfesten i Nedeneshal­len onsdag. Bendik Holstad på høyrekant kunne skilte med åtte nettkjenni­nger.

– Fremover spiller vi tidvis godt og kommer til mange gode sjanser, også mot kantene, som resulterer i mange mål fra meg og de andre kantspille­rne. Veldig gøy å kunne bidra i en

viktig kamp der vi hadde mulighet til å avgjøre serien dersom Herkules avga poeng, sier Holstad.

Han ser fram til kvaliken. Mens publikum har vaert flinke til å fylle tribunen under seriekampe­ne, håper han de også vil stille når det gjelder som mest.

– Vi er avhengig av publikum og jeg håper byen stiller opp for å hjelpe oss opp igjen til 1. divisjon, lyder høyrekante­ns bønn.

IKKE UTE AV BUNNSTRIDE­N

Det var imidlertid Randesund som sørget for det mest spennende oppgjøret i 2. divisjon onsdag kveld. Herkules som hadde alt å spille for, møtte uventet motstand fra laget som lenge vippet på nedrykksst­reken. Det endte 32-32.

Når fem kamper gjenstår, ligger Randesund på 8. plass.

– Vi har fått mer bredde. Men vi er ikke ute av bunnstride­n. Det er en veldig tøff og jevn 2. divisjon. Men vi har kamper til gode, og vinner vi dem, er vi trygt plassert på tabellen, sier en fornøyd Ril-trener Kjetil Tveit.

 ?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? KIF vant onsdag 42-27 mot ØIF Arendals breddelag i Nedeneshal­len. Kaptein Erlend Årstein Hansen var ikke med. Her i i et tidligere oppgjør mot arendalitt­ene.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND KIF vant onsdag 42-27 mot ØIF Arendals breddelag i Nedeneshal­len. Kaptein Erlend Årstein Hansen var ikke med. Her i i et tidligere oppgjør mot arendalitt­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway