Fædrelandsvennen

Vipers hyller hjemmepubl­ikummet

Onsdag kan Vipers ta sin 25. strake hjemmeseie­r i serien når Gjerpen kommer på besøk i Aquarama.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no KRISTIANSA­ND

Lørdag fikk Vipers juling i sin egen hule av Györ (26-33), men i serien fosser laget videre mot seriegull – og hjemme i Aquarama har de ikke avgitt poeng siden Larvik slo dem 29-25 11. januar 2017.

– Det vi ønsker er at motstander­ne skal bli nervøse når de skal spille her. Og her vet folk at vi er gode. Jeg husker selv da jeg spilte i Byåsen så var det alltid fullt trøkk i Aquarama og vi visste at Vipers hadde publikum i ryggen, sier Emilie Hegh Arntzen.

– ET SINNSSYKT PUBLIKUM

Når Gjerpen kommer til Aquarama onsdag, må de bryte en vanvittig seiersrekk­e for å få med seg verdifulle poeng i nedtrykksk­ampen. Vipers har 24 strake hjemmeseir­er, det vil si godt over to sesonger uten poengtap.

– Jeg hadde ikke likt å komme hit. Vi har et sinnssykt publikum der motstander­en føler at hele hal- len er imot dem. Det er dritgøy å spille i Aquarama. Jeg kommer til å savne det, sier Jeanett Kristianse­n – som reiser til danske Herning-ikast etter sesongen.

Trener Ole Gustav Gjekstad sier dette om statistikk­en:

– Det er viktig at vi gjør Aquarama til et fort.

VINNER MED 14 MÅL I SNITT

Det «dårligste» resultatet i den over to år lange perioden er 30-28-seieren mot Stabaek i fjor. Forøvrig har de vunnet samtlige kamper med fire mål eller mer. Denne sesongen har de vunnet åtte hjemmekamp­er med 14,38 mål i snitt.

Billettans­varlig Morten Løvø frykter ikke at Vipers skal kvele publikumsi­nteressen ved å bli for suverene i Aquarama

– Jeg tror ikke vi får flere folk i hallen dersom vi begynner å tape. Vi selger en totalopple­velse der selve kampen er én av ingrediens­ene, det samme er pauseunder­holdningen med konkurrans­er etc., sier Løvø – som håper på 1200–1400 tilskuere på onsdag.

Da kan Vipers ta et langt steg mot seriegull. Naermeste gullutford­rere er Larvik og Storhamar, som med full pott i sesongavsl­utningen kan nå 35 poeng. Vipers har for øyeblikket 30 og kan maks få 42 poeng.

SERIEGULL I HELGA?

Men med tre seirer på sju kamper er de sikret gull. Og dersom både Larvik og Storhamar snubler i sin neste kamp (begge har hjemme mot Byåsen), samtidig som Vipers slår Gjerpen hjemme onsdag og Fredriksta­d borte søndag, kan de feire seriegull allerede i plankebyen til helga.

– Vi skal slå Gjerpen på onsdag, ferdig med det. Og hvis vi vinner de neste tre kampene er vi seriemeste­re. Det må vaere et mål, sier Gjekstad om den saken.

Dersom konkurstru­ede Larvik må kaste inn årene midt i sesongen, kan det også fremskynde gullfesten.

Gjekstad mener onsdagens motstander Gjerpen har blitt klart svekket etter at de mistet sin toppscorer Melanie Bak midt i sesongen, og frykter ingen utladning etter storkampen mot Györ i helga.

– Jeg tror ikke det er gunstig å møte oss etter tapet for Györ. Følelsen av å ha tapt med sju mål på hjemmebane var ikke hyggelig, sier Gjekstad.

 ??  ??
 ??  ?? Med publikum i ryggen har Vipers feid nesten all motstand til side i Aquarama de to siste årene. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX
Med publikum i ryggen har Vipers feid nesten all motstand til side i Aquarama de to siste årene. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX
 ??  ?? Jeanett Kristianse­n forteller at hun kommer til å savne følelsen av å spille i Aquarama. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX
Jeanett Kristianse­n forteller at hun kommer til å savne følelsen av å spille i Aquarama. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway