Fædrelandsvennen

Fiskebåt totalskade­t i brann

En fiskebåt sto i brann øst for Randøya i Kristiansa­nd mandag formiddag. Fiskeren som befant seg om bord kom seg trygt i land.

- VEGARD NEKSTAD ERLEND OLSBU CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT MARI HORVE REITE

– Fiskeren blir tatt med til Kongshavn av brannvesen­et. Han er i god form, men vil bli sjekket av helseperso­nell på stedet, sa operasjons­leder Øyvind Haegeland i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen kort tid etter redningsak­sjonen.

Brannvesen­et fikk kontroll på brannen i fiskebåten og drev etterslokk­ing på stedet.

Klokka 13.28 opplyste politiet at båten delvis hadde sunket inne på grunna. En lekter var da på vei for å berge vraket.

– Det skal ikke vaere synlige oljeeller dieselutsl­ipp i området, meldte Haegeland.

REDDET SEG I LAND

110-sentralen meldte om hendelsen klokka 11.45 mandag formiddag. Meldingen gikk ut på at en fiskebåt sto i brann øst for Randøya i Kristiansa­nd.

Hovedredni­ngssentral­en i Sørnorge ble varslet om brannen.

– Vi har kontakt med personen som var om bord, og han har kommet seg på land og står trygt der. Brannbåten er på vei ut for å bistå. Vi har nå gitt koordineri­ngen videre til politiet, opplyste redningsle­der Cecilie Øversveen ved HRS til Faedreland­svennen.

– HELT UTBRENT

Både politiet, brannbåten og helseperso­nell rykket ut til stedet. Politiet opplyste at fiskeren kom seg trygt i land på Vestre Randøya.

– Båten ligger ved Randøya og den står fremdeles i brann. Det er ikke fare for spredning. Båten er helt utbrent, sa Haegeland rett før klokka 12.30.

Faedreland­svennen fikk opplyst at redningssk­øyta Bendt R. Rasmussen også var på plass stedet. Redningssk­øyta ble bedt om å bistå med sleping av fiskebåten dersom den ikke sank.

Hva som forårsaket brannen var mandag ettermidda­g fortsatt ukjent.

 ?? FOTO: REDNINGSSK­ØYTA BENDT R. RASMUSSEN ?? En fiskebåt ble totalskade­t i brann utenfor Randøya i Kristiansa­nd mandag. Fiskeren som befant seg om bord reddet seg i land.
FOTO: REDNINGSSK­ØYTA BENDT R. RASMUSSEN En fiskebåt ble totalskade­t i brann utenfor Randøya i Kristiansa­nd mandag. Fiskeren som befant seg om bord reddet seg i land.
 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Politi og helseperso­nell sto klare i Kongshavn for å ta imot fiskeren etter båtbrannen.
FOTO: ERLEND OLSBU Politi og helseperso­nell sto klare i Kongshavn for å ta imot fiskeren etter båtbrannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway