Fædrelandsvennen

Brøt seg inn i musikkbuti­kk

- ERLEND OLSBU

Da politiet ankom hevdet den berusede artisten at noen hadde båret ham inn i butikken og plassert ham bak disken. Under rettsaken la han seg flat og tilsto alt.

Nå er mannen dømt til 75 timers samfunnsst­raff.

Natt til søndag 27. mai rykket politiet ut til Påhlman musikksent­er etter melding om innbrudd. Patruljen som ankom kort tid senere kunne raskt konstatere at meldingen var korrekt, ettersom ruta i inngangsdø­ra var knust.

Inne i den lille butikken satt det en beruset mann bak disken. Ifølge patruljen som var på stedet fortalte mannen at det var noen andre som hadde knust ruta, og at disse personene hadde båret ham inn og plassert ham bak skranken.

ERKJENTE STRAFFSKYL­D

Under rettssaken fikk pipa en annen lyd. Han erkjente da straffskyl­d for både innbrudd og forsøk på tyveri, selv om han ikke husker noe av det som skjedde fra han forlot et utested klokka 02.30 til han våknet opp hos Påhlman rundt klokka 04.40.

Ifølge dommen husket mannen at han blødde fra et sår da han kom til seg selv. I retten forklarte han at han regner med at han skadet seg da han sparket inn vinduet i døra til butikken.

Han kunne heller ikke huske om han hadde brukt hasj og kokain den aktuelle kvelden, slik blodprøven­e kunne tyde på.

BET POLITIMANN I LEGGEN

Tre måneder etter innbruddet hos Påhlman havnet mannen i trøbbel igjen etter en tur på byen. Han ble da bortvist fra et utested, men nektet å følge politiets ordre om å forlate sentrum. På vei til arresten truet han to politibetj­enter og bet en tredje politimann i leggen.

Tingretten har under tvil kommet fram til at riktig straff er 75 timers samfunnsst­raff. Vold mot politiet skal i utgangspun­ktet straffes med ubetinget fengsel, men retten har lagt vekt på mannen har tilstått alt han sto tiltalt for, tatt grep om eget rusmisbruk og fått en praksispla­ss.

Straffen er litt strengere enn aktors påstand, som lød på 54 timers samfunnsst­raff.

Mannen må i tillegg betale 8194 kroner i erstatning for vinduet han knuste, samt 3000 kroner i sakskostna­der for det offentlige.

 ??  ?? Etter en tur på byen knuste artisten ei rute hos Påhlman musikksent­er og tok seg inn i butikken.
Etter en tur på byen knuste artisten ei rute hos Påhlman musikksent­er og tok seg inn i butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway