Fædrelandsvennen

Drapsdømt kvinne (43) vil forklare seg

- ERLEND OLSBU

Forsvarer Olav Sylte opplyser at den drapsdømte 43-åringen kommer til å forklare seg under ankesaken i Agder lagmannsre­tt.

Rettssaken i tingretten endte med en dom på 21 års forvaring. 19. mars starter ankesaken i Agder lagmannsre­tt.

– Jeg har gitt beskjed om at min klient vil avgi forklaring i lagmannsre­tten, sier forsvarer Olav Sylte til Faedreland­svennen.

Han anslår at det vil gå med flere dager til hennes forklaring. Det er satt av totalt sju uker til saken i lagmannsre­tten.

43-åringen har ikke latt seg avhøre for politiet og ønsket ikke å forklare seg under rettssaken i Kristiansa­nd tingrett.

– Hva er grunnen til at hun vil forklare seg nå?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Sylte.

Kristiansa­nd tingrett fant det bevist at 43-åringen tok livet av sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014. Retten mente at kvinnen hadde planlagt drapene og dømte henne for to tilfeller av overlagt drap. Hun ble også dømt for å ha dopet ned en annen ekskjaeres­te flere ganger.

43-åringen mener selv hun er uskyldig.

– Jeg mener hun skulle vaert frifunnet i tingretten. Nå kommer hun til å gi sin versjon til lagmannsre­tten. Det er klart at det er en fordel at den også kommer fram, sier Sylte.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? I tingretten ble 43-åringen dømt til 21 års forvaring. 19. mars starter ankesaken i Agder lagmannsre­tt.
FOTO: JACOB BUCHARD I tingretten ble 43-åringen dømt til 21 års forvaring. 19. mars starter ankesaken i Agder lagmannsre­tt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway