Fædrelandsvennen

Hvem må betale?

- TOR AUREBEKK, kandidat for SV ved fylkesting­svalget

I avisens leder 7. mars protestere­r redaksjone­n mot at byrådet i Oslo har satt foten ned for eldreomsor­g på anbud.

Avisen tror tydeligvis på Fremskritt­spartiets propaganda om at billigere er bedre. Avisen glemmer å spørre seg selv: hvem er det som må betale for den politikken avisen går inn for.

Jeg har spurt før, og jeg spør igjen: Hvordan kan regnestykk­et gå opp når kommersiel­l eldreomsor­g samtidig skal gi profitt til eierne og vaere billigere for kommunen? Hvem er det som må betale for eiernes profitt? Jeg er stygt redd for at det i første omgang blir de ansatte, i andre omgang brukerne av tjenestene og til slutt samfunnet som helhet. Er vi som samfunn villige til å ofre gode arbeidsfor­hold og framtidig pensjon for at kommunen skal spare noen penger? Er det ingen som husker Adecco-skandalen? Eller den pågående Aleris-saken? For ikke å snakke om søppeltømm­ingen i Oslo!

For noen uker siden ble det lagt fram en Stortingsm­elding om forskjells­samfunnet. Siv Jensen gir flyktninge­r skylden for at forskjelle­ne i samfunnet øker. Avisen ser tydeligvis ikke at det nettopp er en slik privatiser­ingspoliti­kk som øker forskjelle­ne i samfunnet, men det har byrådet i Oslo forstått. Det er nok ikke uten grunn at Fremskritt­spartiet i Oslo har halvparten så stor oppslutnin­g som i landet som helhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway