Fædrelandsvennen

Sats på Øvre Slettheia

- MALI STEIRO TRONSMOEN , Ordførerka­ndidat for SV i Kristiansa­nd

Denne uka skal formannska­pet behandle en mulig utsettelse av vedtaket om å bygge ny barnehage på Øvre Slettheia.

Jeg og SV mener det eneste anstendige byens politikere kan vedta, er å raskest mulig bygge ny barnehage. Barnehageb­arna og de ansatte i Øvre Slettheia barnehage har vaert utsatt for flere år med skadelig inneklima i den skandalera­mmede barnehagen, og er nå henvist til en brakkebarn­ehage praktisk talt uten tilrettela­gt uteområdet.

Oppvekstst­yret har innstilt på at formannska­pet skal la brakketilv­aerelsen trekke ut i langdrag, ved å utsette avgjørelse­n om hva som skal skje med barnehagen. I stedet for å ta ansvar og unnskylde for alt unger og ansatte har måttet gå gjennom, foreslår oppvekstst­yret å utrede om man kan dytte hele regninga for deres egen skandale over på ofrene ved å legge ned skolen på Øvre Slettheia og flytte barnehagen inn i skolebygge­t. Det er dette formannska­pet må ta stilling til i onsdagens møte.

Da lurer jeg på: Vet politikern­e hvilket tilbud kommunen egentlig tilbyr barna i brakkebarn­ehagen nå? Mener dere at dette er et tilbud som kan trekke ut i tid? Tror dere dette ville blitt akseptert i andre bydeler?

Jeg utfordrer medlemmene i formannska­pet til å ta turen opp på Øvre Slettheia, for å se hvilket tilbud disse allerede hardt rammede barna og ansatte utsettes for. Mener dere det er greit at de rundt 90 barna i barnehagen, ikke har et eneste huskestati­v, ingen sklie, ingen klatreløyp­e eller lekestativ, ingen skikkelig sandkasse eller annen tilrettele­gging for utendørs lek? Er dette en situasjon som kan trekke ut i langdrag?

Har dere snakket med tillitsval­gte og andre om hva de tenker om situasjone­n? Om hvilken uro de føler over et kaotisk og uoversiktl­ig uteområdet? Eller hva de tenker om å legge ned skolen på Øvre Slettheia? Det har jeg, og det har gjort meg enda mer opprørt over kommunens unnfallenh­et i denne saken.

Onsdag er en avgjørende dag for den videre utviklinge­n i det som er en av de store, politiske skandalene i Kristiansa­nd de siste årene.

SV er tydelige: ikke mer snakk, bortforkla­ringer, utsettelse­r og utredninge­r. Bygg ny barnehage nå! Øvre Slettheia er en bydel det må satses på!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway