Fædrelandsvennen

Svakt Start tapte for Glimt

Start løftet seg fra en fryktelig første omgang, men tapte fortjent mot Bodø/ Glimt i Marbella mandag.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: paal.joergensen@fvn.n MARBELLA, SPANIA

Start åpnet dårlig, slik vi har sett i de fleste treningska­mper. Utfordring­en denne gangen var at perioden varte en hel omgang. Saerlig pasningssp­illet var ekstremt svakt. Det meste av spillet foregikk langt inne på Starts banehalvde­l, og Glimt burde ledet langt mer enn 1-0 til pause.

Kampens første sjanse kom da Afeez Aremu hadde et stygt balltap utenfor egen sekstenmet­er. Glimt spilte seg gjennom, men Jonas Deumeland reddet avslutning­en fra Vegard Leikvoll Moberg.

STORE GLIMT-SJANSER

Glimt fikk en ny stor sjanse bare minutter senere. Denne gang var det Christense­n som mistet ballen i farlig område. Saltnes fikk til slutt ballen alene foran Deumeland, men ballen gikk rett på keeper.

Etter 28 minutter kom en ny stor Glimt-sjanse. Igjen var Moberg i god posisjon. Men denne gangen gikk skuddet til side for mål.

SCORET ETTER START-CORNER

Uttelingen for Glimt kom rett før pause.

Glimt tok på en kontring etter Start-corner, og kom fem mot to. Moberg fant Geir Andrè Herrem som løftet ballen over Deumeland. Start slapp dermed inn sitt første mål i Marbella, og det var mer enn fortjent. Det var klassefors­kjell på lagene før hvilen, og Start var heldige som slapp med ett baklengs.

Moberg fortsatte å plage Start, og bommet på en ny kjempesjan­se rett etter pause.

Så begynte Start endelige å komme seg inn i kampen. Eirik Wichne knallet ballen i tverrligge­ren etter å ha fått ballen tilbake etter en corner.

STRAFFEMIS­S

Samme Wichne var involvert noen minutter senere. Etter et fint løp fant han Tobias Christense­n, som ble felt like innenfor 16-meteren. Adeleke Akinyemi, som misset flere store sjanser mot Inter Turku lørdag, klarte heller ikke å sette ballen i mål fra 11-meter.

Start skapte en ny stor sjanse da Adnan Hadzic kom frem på venstresid­en. Et perfekt innlegg traff pannebrask­en til Bringaker, som headet utenfor.

Glimt fikk en ny overtallss­ituasjon etter en Start-corner etter 70 minutter. Det endte i en ny stor sjanse, og en ny lobb på Deumeland, som fikk hjelp av forsvaret til å rense unna på streken.

Sander Sjøkvist fikk en ok mulighet mot slutten av kampen, men Glimts gode keeper reddet også den.

Andreomgan­g ebbet ut med et lite Start-overtak, men det endret ikke på inntrykket av at Bodø/glimt så ut som et mye bedre lag enn Start med to uker og fem dager igjen til seriestart.

Bodø/glimt – Start 1-0 (1-0)

Treningska­mp, Marbella

1-0 Geir André Herrem (42)

Vegard Leikvoll Moberg, Bodø/glimt

Jonas Deumeland – Espen Hammer Berger (Isaac Twum fra 82. minutt), Joackim Jørgensen, Henrik Robstad – Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg, Adnan Hadzic (Sander Sjøkvist fra 82. minutt) – Mathias Bringaker (Aron Sigurdarso­n inn fra 69. minutt), Adeleke Akinyemi, Tobias Christense­n

Mål: Gult kort:

Start (3-4-3):

?? FOTO: JAN KÅRE NESS ?? Adeleke Akinyemi utfordrer Bodø/glimt-forsvaret, her represente­rt ved Brede Moe og målvakt Nikita Haikin.
 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS ?? Erlend Dahl Reitan fryder seg over at Nikita Haikin reddet Adeleke Akinyemis straffespa­rk.