Fædrelandsvennen

Snømangel kan gi endringer i Hovdentour

Det er slett ikke sikkert at den lange løypa i Hovdentour blir arrangert i originaltr­aseen.

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Lørdag er det duket for årets store skifest øverst i Setesdal med løyper på 10,22 og 42,5 kilometer. Men den mye omtalte snømangele­n kan få konsekvens­er for den lengste løypa.

– Status er at vi har litt problemer med å komme rundt Auversvass­eggi. Mest sannsynlig må vi legge ei ekstrasløy­fe på toppen, men vi satser likefullt på at løypa skal bli 42,5 kilometer som originaltr­aseen, sier Roar Hjelmeset.

I sitt første år som prosjektle­der for Hovdentour har det vaert sjeldent lite snø på Hovden, så lite at han lenge fryktet at rennet måtte legges kraftig om.

– Det så veldig dårlig ut da vi kom til mars, og lettelsen var stor da det kom en del snø i forrige uke. Men det var først nå i helga at den velkjente runden rundt Auversvann ble kjørt. Det må vaere lenge siden sist man måtte vente helt til 10. mars, sier Hjelmeset.

Ifølge yr.no skal det komme mer snø både tirsdag og onsdag.

– Onsdag må vi nok ta en endelig avgjørelse. Det er fortsatt steiner som stikker opp, men betydelig mer snø enn for bare 14 dager siden. Men vi mener at vi uansett skal få til ei flott løype, sier Hjelmeset, som var landslagst­rener for ut forrige sesong.

Mandag ettermidda­g var det 915 påmeldte til rennet som i fjor samlet 1682, som den gang var det nest laveste i rennets åtte år lange historie. Bare åpningsåre­t 2012 hadde faerre med 1174 påmeldinge­r.

– Fram til fredag ettermidda­g fulgte vi samme påmeldings­kurve som i fjor, men mens vi da fikk hjelp av god vaermeldin­g for renndagen viste den i helga at vi skulle få vind og snø til lørdag. Heldigvis har vaermeldin­gen bedret seg nå. Men jeg tror vi skal vaere fornøyd dersom vi bikker 1500, sier Hjelmeset.

 ??  ?? Lørdag arrangeres Hovdentour for åttende gang med løyper på 10, 22 og 42,5 kilometer. FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN
Lørdag arrangeres Hovdentour for åttende gang med løyper på 10, 22 og 42,5 kilometer. FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway