Fædrelandsvennen

– Veldig takknemlig og glad

Krfs valgkomité innstiller Kjell Ingolf Ropstad som ny partileder, og Olaug V. Bollestad og Ingelin Noresjø som nestledere.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

– Jeg er veldig glad og takknemlig for at valgkomite­en viser meg denne tilliten. Jeg har et stort engasjemen­t for partiet, og jeg vil gå inn i denne jobben for å styrke og løfte KRF framover, sier Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen.

En samlet valgkomité la tirsdag fram sin innstillin­g til ny partiledel­se og sentralsty­re i KRF, og barne- og familiemin­isteren fra Evje ligger nå soleklart an til å bli Krfs nye partileder når landsmøtet går av stabelen i Stavanger 26.– 28. april.

– Anbefaling­ene fra partiet er svaert tydelige på at Kjell Ingolf Ropstad bør bli ny partileder etter at Knut Arild Hareide valgte å fratre, sier valgkomite­ens leder Solveig Ege Tengesdal, i en melding på partiets hjemmeside.

FAMILIEPAR­TI

14 av 16 fylkeslag innstilte Kjell Ingolf Ropstad til å lede partiet, som ligger under sperregren­sen på målingene om dagen. Han får nå en stor jobb med å løfte partiet.

– Jeg ønsker å markerer KRF som et familiepar­ti, for familien er den viktigste institusjo­nen i samfunnet. Jeg vil gi familiene mer valgfrihet, samt at det blir viktig å løfte distrikten­e og å skape arbeidspla­sser, sier Ropstad, som vil bli å se på Sørlandet under valgkampen.

– Vi skal jobbe for å samle partiet nå, og det vil bli viktig å treffe egne kandidater og velgere de neste månedene. Vi har flotte listetoppe­r og ordførerka­ndidater, og vi skal løfte dem for å gi oss et godt valg. Sørlandet er en viktig landsdel for KRF, sier Ropstad.

Landbruksm­inister Olaug V. Bollestad har fungert som partileder, og vil gjøre fram til landsmøtet. Som ny 2. nestleder innstiller valgkomite­en Ingelin Noresjø, som i dag er fylkeslede­r i Nordland KRF og fylkesråd for naering og kultur i Nordland fylkeskomm­une.

– Hvor viktig er det med en «rød» representa­nt i den nye ledelsen, Ropstad?

– Vi er litt forbi det nå, men det er viktig å vise at vi er et parti for alle Krf-ere. Vi må stå sammen som et lag. Og Noresjø er en dyktig fylkesråd, som er opptatt av distrikts- og naeringspo­litikk.

TAKKET NEI

Erik Lunde satt i Krfs forhand- lingsutval­g med Ropstad før partiet gikk inn i regjeringe­n, og ønsket var på «rød» side under det opprivende retningsva­lget som endte med at partileder Knut Arild Hareide trakk seg.

Han forteller at han ble spilt inn av en del fylkeslag til nestlederv­ervet, men at han takket nei til forespørse­len fra valgkomite­en.

– Det var en totalvurde­ring. Det er ganske krevende å gå inn i en nestlederr­olle uten en politisk plattform, som for eksempel en plass på Stortinget. Dessuten skal jeg flytte til Kristiansa­nd, så det passet dårlig, sier Lunde, opprinneli­g fra Risør.

– Hvor viktig er det at den «røde» siden fikk plass i den nye ledelsen?

– Det er klokt at ledelsen speiler hele spennet av geografi, bakgrunn og også represente­rer ulike syn i retningsde­batten. Derfor mener jeg at Ingelin Noresjø er en god kandidat.

Erik Lunde tror Kjell Ingolf Ropstad vil vaere en god leder for partiet.

– Jeg tror det vil gå veldig fint. I realiteten har han vaert den eneste kandidaten en god stund. Han har mange gode kvaliteter og vil represente­rer landsdelen på en god måte.

Lunde er innstilt som fast medlem i sentralsty­ret, sammen med Tove Welle Haugland, som sitter i bystyret i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som ny partileder i KRF.
FOTO: NTB SCANPIX Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som ny partileder i KRF.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway