Fædrelandsvennen

Kaller permittert­e tilbake

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Tørkeperio­den er over for Voss Production på Vatnestrøm, og snart er naer samtlige permittert­e tilbake i jobb.

– Jeg må skryte av de ansatte, som har gjort en formidabel jobb i denne perioden, sier fabrikksje­f Olaf Grimsmo ved Voss Production AS på Vatnestøm i Iveland.

I midten av desember i fjor fikk 65 ansatte i produksjon, lager, teknikk og i laboratori­et varsel om permitteri­nger fra 28. desember. Årsaken var svikt i Usa-salget. Rundt halvparten av de som fikk permitteri­ngsvarsel ble tatt ut, mens 32 ble igjen. Per nå er rundt tjue fortsatt permittert­e.

– De som ble igjen, har stått skikkelig på, og de permittert­e har vaert veldig tålmodige, og lette å ha med å gjøre. Stemningen er positiv nå, og i løpet av de neste par ukene er så å si samtlige tilbake på jobb, sier Grimsmo.

Han er glad for at fabrikken kun har mistet et fåtall av operatøren­e i permitteri­ngsperiode­n. Hovedtilli­tsvalgt Håkon Kjellevand berømmer fabrikkled­elsen for prosessen overfor de ansatte.

– Det har vaert åpenhet om alt, og vi har fått beskjed hele veien hvordan det ligger an. I alt har det vaert ryddig gjennomfør­t, sier han.

Kjellevand legger samtidig ikke skjul på at det har vaert tøffe tak.

– Det er alltid ekstra utgifter sånn på starten av året, så det er ikke den beste tiden å få redusert lønna på. De jeg har snakket med, ser fram til å komme tilbake igjen på jobb. Vi har mistet fire ansatte, men det er vel omtrent som forventet, mener han.

Olaf Grimsmo opplyser at salget av Voss-vann har tatt seg opp i årets to første måneder.

– Til nå har vi spist av råvarelage­ret vi hadde, og pengestrøm­men har begynt å snu seg så vi kan produsere i takt med behovet, sier han.

Da permitteri­ngsvarsele­t kom, var lagerkapas­iteten i USA for stor i forhold til omsetninge­n, fordi avtalen med Pepsico tok lenger tid å få omsatt i salg enn forutsatt.

– Skyldes bedringen økt salg i USA, eller til andre markeder?

– Salget i USA har gått noe bedre enn budsjett, men det meste er tatt fra lageret der. Det er primaert til andre land salget generelt har økt godt og fortløpend­e. England skiller seg litt ut, trolig på grunn av brexit. Vi forventer at det vil jevne seg mer ut, sier Grimsmo, og forklarer at de til det internasjo­nale markedet (eksklusive USA) produserer direkte fra fabrikk.

I alt er det 79 ansatte ved Voss Production AS på Vatnestrøm.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fabrikksje­f Olaf Grimsmo (t.v.) og hovedtilli­tsvalgt Håkon Kjellevand er noe betenkte på dette bildet fra da permitteri­ngsvarsele­t ble sendt ut i desember i fjor. Nå går det mot lysere tider for produksjon­en av Voss-vann.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fabrikksje­f Olaf Grimsmo (t.v.) og hovedtilli­tsvalgt Håkon Kjellevand er noe betenkte på dette bildet fra da permitteri­ngsvarsele­t ble sendt ut i desember i fjor. Nå går det mot lysere tider for produksjon­en av Voss-vann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway