Fædrelandsvennen

Trapp og heis på Festningen

- GUNNAR NORDLIE

Takk for at vi har en Fylkeskons­ervator som tør ta ansvar.

På debattside­ne og på første side i Faedreland­svennen har det nye trappe- og heisbygget på Christianh­olm festning blitt omtalt i sterke negative ordelag.

I januar gikk jeg Østre Strandgate og fikk øye på «noen containere» på utsiden av festningen som så ut til å vaere satt litt skjevt oppå hverandre. Fredag 8. mars gikk jeg igjen forbi og fikk se at dørene i festningsm­uren stod åpne. Jeg snek meg inn og fikk sett nybygget godt både fra utsiden og innsiden. (Beklager at jeg ikke ba om tillatelse).

Fra utsiden framstår bygget nå som et godt eksempel på et eksteriør med riktig materialva­lg og et moderne formspråk med gode referanser til den gamle festningen. Tidens tann vil sannsynlig­vis bare bidra til å heve eksteriøre­t. Inne fikk jeg en følelse av gjennomfør­t kvalitet, funksjonel­l utforming, fine materialer og overflater og et interiørme­ssig uttrykk godt tilpasset det som møter en inne på festningen.

Det må også nevnes at det dessverre er sjelden å se så god håndverksm­essig utførelse av et nybygg. All aere til håndverker­ne og deres ledere for godt utført arbeid!

Igjen – en stor takk til fylkeskons­ervatoren for sitt grundige forarbeid, sitt mot og sin vilje til å få gjennomfør­t dette prosjektet slik det nå framstår. I ettertid er jeg sikker på at også kommunens arkitekt vil prise seg lykkelig over at han ikke trakk seg fra oppdraget. Jeg er i alle fall svaert glad for at jeg i januar ikke gikk rett hjem og skrev et sterkt negativt innlegg av den typen vi har sett alt for mange av de siste ukene.

NB! Jeg har ingen forbindels­er verken til fylkesmann­en eller til entreprenø­rene og deres ansatte.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway