Fædrelandsvennen

Jeg hadde godt av å forlate Start.

Rolf Daniel Vikstøl mener han hadde godt av å forlate Start, og innrømmer at han kjenner på en viss revansjely­st etter å ha blitt veid og funnet for lett i gamleklubb­en.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg har det veldig fint. Vi har rykket opp, jeg trives i byen, og det er en fin gjeng jeg spiller med, sier Rolf Daniel Vikstøl.

Han gliser der han står på ei grønn gressmatte i Marbella. Her forbereder han seg til en sesong i Eliteserie­n, som er i sterk kontrast til hvordan livet så ut på denne tiden i fjor.

Da var veien inn til en plass i elleveren til Start lang. Klubben hadde rykket opp, satset tungt med mange nye spillere inn, og Vikstøl ble ansett som overflødig. Viking i 1. divisjon ble løsningen, og ett år etter er rollene snudd. Nå skal Rolf Daniel Vikstøl som 30-åring igjen spille på landets øverste nivå.

– Jeg traff der. Men jeg satt selvfølgel­ig hjemme og håpet på at Start skulle overleve. Jeg er sørlending, og Start er klubben i mitt hjerte. Men det har gått veldig bra. Jeg er skadefri, har trent godt og selv om jeg er 30 år så lever jeg ennå og har mange år igjen, sier Vikstøl.

Mannen med over 230 kamper for Start mener faktisk han er inne i en av sine beste vintere i karrieren.

– Det er lenge siden jeg har følt meg så pigg. Jeg har fått en del erfaring, og vet hva som skal til for å prestere. Så har jeg glidd fint inn i et nytt miljø, med mange nye folk rundt meg. Det er sånne småting som spiller inn, sier Vikstøl.

– POSITIVT MED MILJØSKIFT­E

Det ble 17 kamper fra start i 1. divisjon i fjor. Da han forlot Start lekte forsvarssp­illeren med tanken om at han kanskje hadde vaert i Start for lenge, og mener han har fått bekreftet det etter ett år borte. Han tror rett og slett han hadde godt av å komme seg bort fra Start.

– Jeg tror det. Når du har vaert i en klubb såpass lenge, så ender det fort opp med å gå i den samme tralten hele tida. Jeg tror alle mennesker har godt av et miljøskift­e i blant, og for meg har det vaert veldig positivt.

Noe som underbygge­s av lagkamerat og tidligere Start-spiller Zlatko Tripic:

– Han var vår mest undervurde­rte spiller i fjor. Han er den i forsvaret med mest erfaring, og det vises. Han er fantastisk å spille sammen med, sier lyngdølen.

For Vikstøl har det vaert godt å vise at han fortsatt kan. Han drar litt på det, men må etter hvert innrømme at han var litt revansjely­sten etter å ha falt ut av framtidspl­anene til klubben i sitt hjerte.

– Det var vanskelig for meg å vite at jeg måtte forlate klubben, men likevel var det det rette for meg da. Jeg visste at jeg hadde mange gode år igjen, og jeg måtte gå til en klubb som ville ha meg. Man blir revansjely­sten, og man vil vise at man har det i seg ennå. At man kan prestere på høyt nivå. Det klarte jeg i fjor, og det skal jeg gjøre i år også, sier Vikstøl.

– START VIL KJEMPE I TOPPEN

Han har opplevd lite negativet rundt overgangen til Viking, en klubb som er det naermeste Start kommer en erkerival. Folk har vist forståelse for at Vikstøl måt-

te finne en klubb som ville satse på ham.

Nå håper han på en ny, god sesong i eliteserie­n, en liga han spiller sin 164. kamp i når Viking serieåpner hjemme mot Kristiansu­nd siste dagen i mars.

Men han håper også på en god sesong for klubben han forlot for ett år siden.

– Det blir spennende å se. De har store ressurser, og jeg vet at Start kommer til å kjempe i toppen denne sesongen, sier Vikstøl. – En dag spiller du i Start igjen? – Det får vi se. Akkurat nå håper jeg bare på en god sesong med Viking, og jeg trives veldig godt med det, sier sørlending­en.

Vikstøl og Tripic er ikke de eneste sørlending­ene som kan bli sentrale for Viking denne sesongen. Mandalitte­n Amund Wichne kjemper om keeperplas­sen, mens Ylldren Ibrahimaj fra Arendal ser ut til å ha kapret en plass på midtbanen til Bjarne Berntsen.

– Da vi rykket ned med Arendal, følte jeg at jeg var god nok til nye utfordring­er. Da ble det en tur til Mjøndalen og 1. divisjon, før Viking ville ha meg, sier Ylldren Ibramihaj, som scoret da Viking møtte Aalesund lørdag.

– Jeg trives veldig godt i Viking. Det ser ut som jeg spiller fast, og jeg vil veldig gjerne bevise overfor treneren at jeg vil spille fast uke etter uke. Det er mitt mål, sier indreløper­en.

 ?? FOTO: PÅL CHRISTENSE­N ?? Rolf Daniel Vikstøl kan smile over tilvaerels­en i Viking. Her er han på trening i Marbella sammen med lagkamerat Kristian Thorstvedt.
FOTO: PÅL CHRISTENSE­N Rolf Daniel Vikstøl kan smile over tilvaerels­en i Viking. Her er han på trening i Marbella sammen med lagkamerat Kristian Thorstvedt.
 ??  ?? Rolf Daniel Vikstøl på Viking-trening i Marbella. FOTO: PÅL CHRISTENSE­N
Rolf Daniel Vikstøl på Viking-trening i Marbella. FOTO: PÅL CHRISTENSE­N
 ??  ?? Rolf Daniel Vikstøl har haugevis med kamper for Start under beltet. Her fra kvalikkamp­en mot Jerv i 2015. FOTO: NTB SCANPIX
Rolf Daniel Vikstøl har haugevis med kamper for Start under beltet. Her fra kvalikkamp­en mot Jerv i 2015. FOTO: NTB SCANPIX
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway