Fædrelandsvennen

Rekdal vil ha inn rutinert spiller før vinduet stenger

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Start merker savnet av Herolind Shala og Kevin Kabran, mener Kjetil Rekdal. Nå vil han ha inn en forsterkni­ng.

– Vi trenger de beste spillerne våre tilgjengel­ig. Vi mangler to av de beste spillerne våre fra i fjor, og vi har ikke helt funnet ut av det ennå, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Det ble tap 0–1 i sola i utkanten av Marbella, mot et Bodø/ Glimt som var mye bedre enn Start i den første omgangen, før Start fikk utjevnet forskjelle­ne i andre omgang.

Men fortsatt er ikke Start i naerheten av der de skal vaere, mener Rekdal. Det var en kraftig irritert Start-trener som gikk i garderoben etter å ha sluppet inn like før pause, men han var ditto fornøyd med responsen han fikk.

INGEN SVAR OM KABRAN

Han merker at laget ikke har fått tettet hullet etter Herolind Shala, som skal spille for Vålerenga denne sesongen. Heller ikke Kevin Kabran er med til Spania, da han ønsker seg bort, og dermed ikke var med på flyet til sydligere strøk.

Rekdal svarer følgende på om han nå planlegger mot seriestart uten Kabran.

– Hvis han ikke er tilgjengel­ig, må jeg det. Men det er mellom klubb og spiller, og jeg har ikke så mye å si om akkurat det, sier Rekdal.

Sportslig operativ leder Atle Roar Håland er også med til Marbella. Han henviser bare til arbeidende styreleder Christophe­r Langeland om situasjone­n til svensken.

Langeland ønsker heller ikke å si altfor mye:

– Jeg har ikke noe mer å tilføre enn det jeg har kommuniser­t tidligere. Det er personlig anliggende som gjør at han ikke er med til Spania, og det har vi vist forståelse for, sier Langeland.

Han sier at Kabran er profesjone­ll, og at han trener i et program som klubben har satt. Han ønsker ikke å kommentere mer rundt Kabrans situasjon.

Kabrans agent har ikke besvart våre henvendels­er.

– STERKEST MULIG STALL

– Vi har ikke helt funnet ut hva vi skal gjøre med at Kabran og Shala er borte. Det har med ballsikker­het å gjøre. Spiller du opp på dem, så mister de ikke ballen. Du får litt bedre rytme og det løser seg opp bedre. Det kom seg da Tobias byttet side. Han fikk plukket ned ballen og løst opp i ting, sier Rekdal.

Selv om det i hele vinter har vaert snakk om spillere ut i Start, er treneren også klar på at han gjerne tar mot en forsterkni­ng eller to.

– Alle trenere ønsker seg en sterkest mulig stall, og det er ikke noe annerledes her. Jeg sier gjerne ja, jeg, men akkurat nå forholder jeg meg til den stallen jeg har. Så er alle klubber i Norge på jakt etter spillere, sier Rekdal.

– Hva jakter Start?

– Erfaring. Det er det viktigste å få inn i en eller annen posisjon. Det handler om å gjøre oss bedre på kommunikas­jon. Vi prater for lite, det oppstår misforståe­lser og vi havner på etterskudd.

– FØRSTE RUNDE TELLER

På topp fikk han se Adeleke Akinyemi jobbe hardt uten å komme til de store sjansene, bortsett fra straffespa­rket han brant. Spissen står med én scoring på treningska­mpene i vinter.

– Det får komme, vi må bare sette ham opp i gode sjanser. Han jobber bra, men den fysiske forfatning­en hans må bli bedre, sier Rekdal.

Torsdag reiser Start hjem fra Marbella. Lørdag er det to uker til Aalesund kommer på besøk til seriestart, og Rekdals gutter har kun én treningska­mp på å finne ut av ting før den tid – mot Strømsgods­et i Drammen en uke før seriestart.

– Kampen som teller er mot Aalesund. Resultatet er ikke så viktig i treningska­mper. Hadde vi spilt like bra i første omgang som i andre omgang, og tapt 0– 1, så hadde jeg vaert fornøyd, sier Rekdal.

 ??  ?? Kjetil Rekdal etter kampen mot Bodø/glimt. Han var svaert irritert etter den første omgangen, men var fornøyd med responsen fra spillerne. FOTO: JAN KÅRE NESS
Kjetil Rekdal etter kampen mot Bodø/glimt. Han var svaert irritert etter den første omgangen, men var fornøyd med responsen fra spillerne. FOTO: JAN KÅRE NESS
 ??  ?? Kevin Kabran mangler i Spania. FOTO: NTB SCANPIX
Kevin Kabran mangler i Spania. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway