Fædrelandsvennen

Nm-gull til Kristiansa­nd

- KRISTIANSA­ND SANDVOLLEY­BALLKLUBB

Kristiansa­nd Sandvolley­ballklubb vant i helga Nm-gull i G19-klassen.

16 lag fra hele landet hadde kvalifiser­t seg til NM gjennom regionale mesterskap. KSK var førsteseed­et i turneringe­n, men møtte likevel hard motstand i gruppespil­let. Kristiansa­nderne vant sin pulje etter en knallhard puljefinal­e mot Austrått, hvor KSKS hovedlegge­r Mats Lauve tråkket over i 2. sett.

2. legger Rasmus Thorkildse­n erstattet Lauve i resten av kampen mot Austrått, som KSK vant 2–1. I lørdagens kvartfinal­e mot Øksil stilte KSK uten både skadede Mats Lauve og en sine hovedangri­pere, Eivind Brekke. KSK vant likevel 2-0. I semifinale­n mot KFUM Volda var Lauves fot tapet etter alle kunstens regler, og han kunne igjen bidra.

SNUDDE KAMPEN

KSK tapte første sett 25-27, og så en stund ut til å tape kampen. Mot slutten av 2. sett snudd kampen til fordel Kristiansa­nd med gode mottak av den unge liberoen Max Fosselie, gode server fra Sigurd Ringøen og harde smasher fra kaptein Nils Ringøen og Eivind Brekke. KSK vant 15-8 i 3. sett

ALLE SPILTE

Finalen mot TIF VIKING fra Bergen ble spilt på centercour­t med mye publikum og god stemning. KSK utspilte til tider motstander­en og vant 2-0 med settsifren­e 25-22, 25-19. Kristiansa­nderne spilte bedre og bedre igjennom hele turneringe­n og finalen leverte trioen Eivind Brekke, Nils Ringøen og Mats Lauve spill av ypperste klasse. Nå satt både tremetere og hurtige kantlegg perfekt, og TIF Vikings blokkspill­ere og forsvar hadde store problemer med å stoppe dem.

Nils Ringøen ble kåret til turneringe­ns MVP (most valuable player). Eivind Brekke (kantspille­r) og Mats Lauve (legger) ble tatt ut på turneringe­ns All-star team.

KSK stilte med en stor tropp i NM, alle spilte og alle leverte gode prestasjon­er.

KSKS jenter 19-lag kom på 4. plass i turneringe­n. Mandal jentelag kom på 18. plass og Farsunds guttelag på 16. plass.