Fædrelandsvennen

Nm-sølv til Oddersjaa-utøver

- OLE ENDRÉ KALLHOVD, Oddersjaa SSK

Tuva Lislevand (18) staket seg inn til sølv i junior-nm på 5 kilometer klassisk.

Fredag presterte Tuva karrierebe­ste da hun gikk inn til sølvmedalj­e på 5 km klassisk under junior- NM på Savalen. Hun ble kun slått av medaljevin­ner fra junior-vm, Helene Marie Fosseholm fra Eiker SK.

Tuva sier følgende:

– Jeg er først og fremst veldig fornøyd med å ta min første Nm-medalje. Jeg gikk mitt beste renn noen gang og da er det ekstra gøy at det var i dette mesterskap­et. Jeg startet seint i klassen min og fikk hele veien sekunderin­ger om at jeg kjempet om sølvet. Det var gøy å krysse målstreken å vite at jeg hadde tatt medalje i junior-nm.

Lørdag var det skøyting distansere­nn på programmet. Tuva var den som fikk best resultat av Oddersjaa-løperne, og ble nummer 15. Søndag var det kretsstafe­tt. Tuva forteller:

– Lørdagens renn var litt tyngre. Jeg kjempet lenge om en topp-ti-plassering, men var klønete og falt drøye to kilometer før mål. Dermed ramlet jeg litt ned på listene.

Nå ser hun fram til norgescupf­inalen på Lygna om to halvannen uke. Der håper hun å forsvare pallplasse­n i sammendrag­et, men vet at det er tett og hard konkurrans­e om plassene.

– Videre skal jeg fortsette å jobbe mot det store målet om å bli verdens beste langrennsl­øper, sier Tuva.

 ??  ?? Tuva Lislevand i aksjon under nordisk mesterskap tidligere i år. FOTO: HOVDEN SKIGYMNAS
Tuva Lislevand i aksjon under nordisk mesterskap tidligere i år. FOTO: HOVDEN SKIGYMNAS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway