Fædrelandsvennen

Karrierebe­ste!

- EMILIE BERGE

Det var knallgøy å prestere karrierebe­ste i mitt livs hittil største stevne.

Dette skolemeste­rskapet som samler de 16 beste femkjemper­ne i USA, ble i år arrangert i Birmingham, Alabama. Det er bare fire timer unna The University of South Alabama, hvor jeg går på skole.

På den første øvelsen, 60 m hekk, løp jeg inn til tiden 8.75 sekunder, noe som er veldig naer min personlige rekord på 8.73. Dette var en mye bedre start enn min tidligere femkamp denne sesongen.

Neste øvelse var høyde, hvor jeg endte opp med å hoppe 1.78 m etter en trøblete start og totalt 17 hopp. Ny pers med én centimeter, og med det deler jeg nå skolens innendørs rekord for høyde med to andre jenter.

Deretter var det kulestøt, der jeg presterte rett bak pers med et støt på 12.25 m. I lengde endte jeg på 5.79 m, som var helt greit. På den avsluttend­e 800 m løp alle 16 deltakerne samtidig, så det var ganske fullt og mye knuffing. Jeg endte med tiden 2.20.03.

Min totalsum etter mangekampe­n ble 4203, en stor forbedring fra min tidligere personlige rekord med godt over 100 poeng. Før konkurrans­en var jeg rangert som nummer 16, men poengsumme­n min var nok til å ta 10. plassen.

Alt i alt er jeg utrolig godt fornøyd, spesielt med tanke på hvor stort dette stevnet faktisk er. Dette er muligens det største stevnet jeg noen gang har deltatt på, så da er det ekstra gøy å gjøre det bra.

Jeg forbedret min egen skolerekor­d samt rekorden for The Sun Belt Conference. Før stevnet var jeg den sjuende beste norske kvinne i femkamp innendørs. Nå er jeg den tredje beste, bak norgesreko­rdholder Amalie Iuel og Ida Marcussen fra Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: AARON JAMES ?? Emilie Berge (21) fra Iveland perset solid da hun nylig ble nummer ti i det nasjonale skolemeste­rskapet i femkamp i USA.
FOTO: AARON JAMES Emilie Berge (21) fra Iveland perset solid da hun nylig ble nummer ti i det nasjonale skolemeste­rskapet i femkamp i USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway