Fædrelandsvennen

Vidar Kleppe kan bli jokeren

Denne målingen fra Respons Analyse viser at halvåret fram til valget blir vilt spennende – for alle partier. Og dermed for hvilket flertall vi får i det nye bystyret.

-

å gjøre spenningen enda større, viser tallene at Høyre har det siste mandatet på denne målingen, men at Ap ligger naermest til å ta det. Gjør de det, leder de andre med ett mandat. Og blant disse andre er altså Vidar Kleppe. Som i så fall kommer på vippen.

Et annet spenningsm­oment er Sp. Partiet fosser fram på nasjonale målinger. Men i den nye storkommun­en her sør står de stille. Ja, bakgrunnst­allene viser at de lekker velgere til både høyre og venstre side. Men slår den nasjonale medvinden inn for Sp også her sør, kan det bli nok et spenningsm­oment i kampen mellom blokkene.

Også for de andre partiene er det store spenningsm­omenter. Rødt og SV hanker inn velgere også her sør. Tre Rødt-representa­nter i bystyret vil vaere oppsiktsve­kkende bra. Over ti prosent til sammen for Rødt og SV er heller ikke hverdagsko­st i det borgerlige Kristiansa­nd.

For de fleste andre partiene er disse tallene en blandet fornøyelse. De som går tilbake fra sist kommuneval­g, er nok glade for at ikke tilbakegan­gen er større. Dette gjelder både KRF, Ap og Venstre, som alle sliter på nasjonale målinger. KRF går dessuten fram fra sist måling. På den annen side hadde nok de partiene som her går fram fra sist kommuneval­g, gjerne sett at framgangen var større. Dette gjelder både Høyre og Frp, som begge gjorde relativt dårlige valg sist. Og som har hatt bedre lokale tall på de forrige målingene.

Så må det understrek­es: Dette er bare en måling. Og feilmargin­ene varierer mellom 2,5 og 4 prosentpoe­ng. Men den usikkerhet­en understrek­er igjen hovedpoeng­et: Dette blir et spennende halvår.

 ??  ?? Vidar Kleppe på bystyrets talerstol. Etter neste valg kan han komme til å havne på vippen, hvis valgresult­atet blir i naerheten av denne meningsmål­ingen.
Vidar Kleppe på bystyrets talerstol. Etter neste valg kan han komme til å havne på vippen, hvis valgresult­atet blir i naerheten av denne meningsmål­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway