Fædrelandsvennen

Kom 40 centimeter nysnø ved flere skisentre på Sørlandet

For flere av skisentren­e i sør ble nedbøren et kjaerkomme­nt påfyll med snø.

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

– Vi har målt 40 centimeter nysnø etter nedbøren som kom i natt. Tidligere i uka fikk vi et påfyll på 20 til 25 centimeter, så det er flotte forhold i anlegget nå, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder ved Sirdal skisenter, til Faedreland­svennen.

Ifølge Sporastøyl ser det ut til at påska er reddet.

– Definitivt. Nå er vi på det nivået vi var på i fjor. Tidligere i år har én heis og to løyper vaert stengt. I vinterferi­en var på nippet til å stenge ytterliger­e tre heiser, men nå er alt åpent, sier han.

Kollega ved Bortelid skisenter i Åseral, Lasse Liestøl, forteller at det har snødd godt det siste døgnet.

– Det har kommet rundt 25 centimeter siden tirsdag ettermidda­g, så vi er veldig «happy» med det. Hvis jeg ikke ser helt feil, har vi 90 centimeter på målepinnen utenfor her nå, sier Liestøl.

Årets påske kommer seint, og han er derfor noe forsiktig i uttalelsen­e om forholdene vil holde seg.

– Jeg kan love at vi har åpent i påska, men hvor mye av anlegget det gjelder er usikkert. Fram til nå har vi hatt én heis som ikke har vaert i bruk, men den åpner til helga, sier Liestøl.

Eikerapen alpinsente­r, som også ligger i Åseral, melder på sine Facebook-sider om flotte forhold i området. Ifølge tjenesten fnugg. no, kom det 45 centimeter det siste døgnet.

Det gjør også sentrene på Hovden og Brokke, men ifølge Meteorolog­isk institutt har det kommet mindre snø i disse områdene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway