Fædrelandsvennen

Åpnet nytt mattilbud på Lund

De siste årene har takeawayet­terspørsel­en og tilbudene på Lund vokst. Nylig åpnet satsingen Foodex dørene i Marviksvei­en.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Åpningsuka har gått veldig fint, med bra «trøkk» i helga og positive tilbakemel­dinger fra folk, forteller Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv.

Konseptet Foodex er et nyåpnet takeaway-tilbud som fungerer som en foodcourt. Her tilbys alt fra burgere, til kjøttrette­r, pubmat, barbecue-retter og sushi-retter.

Foodex samarbeide­r med leveringst­jenesten Nibbler, som snart får sterk konkurrans­e mot det internasjo­nale selskapet Foodora.

SKAL UTVIDE SATSINGEN

I skrivende stund er det konseptene Bennys Burger & BBQ og Koto Sushi som er oppnevnt på Nibbler under Foodex. Men Sande informerer om at menyen skal utvides framover med flere restaurant­konsepter.

– Framover skal vi få to eller tre «restaurant­er» inn i Foodex-tilbudet. Det blir blant annet asiatisk varm-mat, i samme sjanger som Monsoon i sentrum, med for eksempel ulike curry-retter, utdyper Sande.

– Det er blitt større konkurrans­e innenfor takeaway- og spisestede­r på Lund de siste årene, hva tenker du om konkurrans­en? Trengs det et sted til?

– Det er alltid bra med konkurrans­e og flere ulike tilbud i området, og det handler om å vaere konkurrans­edyktig.

Mat & Uteliv-direktør, Egil Sandve, har troen på at markedet på Lund kommer til å utvikle seg i en positiv retning.

– Vi ser at Lund er et område i stor utvikling, blant annet skjer en stor endring i dette området med utbygging av studentbol­iger. Samtidig er takeaway et stadig økende marked, sa Sandve til Faedreland­svennen i forkant av åpningen.

– ETTERSPØRS­ELEN ER STOR

Mattilbude­t på Lund har de siste tre årene blitt utvidet, blant annet med Indian Ocean Tandoori, Thai Corner, Rio Pizza, La Pizza og Rådhuscafe­en, for å nevne noen spisestede­r.

Eier av sistnevnte, Espen Albert, sier også til KRSBY at etterspørs­elen etter takeaway i bydelen er blitt stor.

– Tidligere har det vaert relativt dårlig mattilbud på Lund, med tanke på hvor mange som bor der. Men nå er det flere tilbud, og en etterspørs­el som gjør at det også er marked for Foodex, sier Albert.

Selv tenker han følgende om «konkurrans­en» mot Foodex, som kun ligger et knapt minutt unna med bil fra Rådhuscafe­en i Østerveien.

– Vi har nok litt andre retter enn det Foodex tilbyr i dag. Når det kommer til takeaway er det primaert pizza som vi leverer hjem på døra, noe vi skal samarbeide med Foodora om framover, sier Albert og legger til:

– Det er som sagt stor etterspørs­el etter takeaway på Lund, så jeg vil ønske Foodex lykke til, sier Albert avslutning­svis.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Kokk på Foodex, Delchad Yousef, var i aksjon tirsdag ettermidda­g.
FOTO: KRISTIAN HOLE Kokk på Foodex, Delchad Yousef, var i aksjon tirsdag ettermidda­g.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Foodex ligger i Marviksvei­en 9, rett over veien fra Shell-stasjonen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Foodex ligger i Marviksvei­en 9, rett over veien fra Shell-stasjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway