Fædrelandsvennen

Utenlandst­rafikken til vaers på Kjevik

Mens innenlands­trafikken virker å ha nådd marsjhøyde, ble det bratt stigning for utenlandst­rafikken fra Kjevik i februar.

- RICHARD NODELAND

– Det er stort sett London-ruta som drar utenlandst­rafikken opp, noe som er veldig hyggelig, sier lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen. Trafikktal­lene fra Avinor viser nemlig at Kjevik hadde en passasjerv­ekst for utenlandsr­utene på 14 prosent i februar. Hittil i år har utenlandst­rafikken økt med totalt 8,6 prosent sammenlign­et med de to første månedene av 2018.

– De andre utenlandsr­utene har holdt seg stabilt, så vi er godt fornøyd med at London-ruta har fått så godt fotfeste. Noe av økningen skyldes nok også at ruta har fått feste hos de forretning­sreisende, og ikke bare i fritidsseg­mentet, forteller Johnsen.

Innenlands­trafikken har holdt en mer stabil utvikling, både sist måned og hittil i år. Den hadde en liten nedgang på 0,4 prosent i februar, og 0,1 prosent opp hittil.

Siden utenlandst­rafikken kun står for drøye fjerdedele­n av trafikken, ender totaltrafi­kken likevel «bare» 3,2 prosent opp i februar og 2,2 prosent hittil i år.

– Innenlands­trafikken holder seg stabilt, med Oslo som den desidert største destinasjo­nen, etterfulgt av Bergen og Trondheim, sier lufthavnsj­efen og fortsetter:

– Januar og februar er de roligste månedene på flyplassen med rundt 75.000 passasjere­r pr. måned. Så øker trafikken sakte, men sikkert fram mot juni med rundt 100.000 passasjere­r i måneden.

Totalt reiste nesten 3,9 millioner passasjere­r over Avinors lufthavner i februar. Det er 1,6 prosent flere enn på samme tid i fjor. Antallet flybevegel­ser på Avinors lufthavner går ned med nesten 1000 flyvninger, en nedgang på 1,4 prosent.

Her skiller Kjevik seg klart ut fra de øvrige større lufthavnen­e i Avinor-systemet med en vekst på 16,8 prosent, i all hovedsak grunnet tidligere nevnte London-rute.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway