Fædrelandsvennen

Kloke voksne er eneste vaksine

-

Flere barn vokser opp i hjem med dårlig økonomi. SSB sier at det er blitt 4000 flere fattige barn i løpet av det siste året. Slik bekreftes oppslagene om at flere enn før trengte hjelp i jula som var.

Forskjelle­ne i Norge øker, og verken almisser, eller det å skylle på innvandrer­e er løsningen.

Å sikre folk jobb og inntekt, å bidra med et rettferdig skattesyst­em, og å utvikle tilbud som gir alle tilgang på våre velferdsgo­der er den beste resepten på å sikre et godt fellesskap, og et samfunn der vi har stor tillit til hverandre. Den gamle parolen om at du skal gjøre din plikt og kreve din rett er like god som før.

Når høyre-regjeringe­n kutter i formueskat­ten, gir det mer penger i lommeboka til de som fra før har mest, og det gir samtidig 6,9 mrd. mindre til fellesskap­et. Det er uklokt, fordi det verken bidrar til arbeidspla­sser, reduserer forskjelle­r, eller bygger fellesskap.

Da regjeringe­n nå la fram en sak til stortinget om ulikhet, var det åpenbart med påholden penn. Og ja, det var jo et pålegg fra Stortin- get. Likevel måtte det vaere lov å håpe på at regjeringe­n ville synliggjør­e tunge forslag for å endre utviklinge­n. Jeg mistenker at Kristelig Folkeparti egentlig er enig med meg i det.

Økte forskjelle­r bidrar til at tilliten i samfunnet svekkes. Både mellom folk, mellom grupper i befolkning­en, og mellom folk og samfunn. Å la vaere å motvirke økende forskjelle­r, strider mot det å skape sterke og gode fellesskap, og er egentlig litt unorsk.

Regjeringe­n kan ikke dekke seg bak at det bare er opposisjon­ens rolle å kritisere regjeringe­n. Til det har for mange kommentato­rer i mediene varslet at saken til stortinget er uten forslag til initiative­r, og dessuten at finansmini­steren hadde en dårlig dag på jobben da saken ble presentert.

Barn, unge og familier som sliter med dårlig økonomi fortjener en regjering som i praksis viser at ulikhetene kan reduseres. Ikke en som setter rekord i bevisste forsøk på å øke forskjelle­ne. Barn rammes hardest av ulikhet og økende forskjelle­r. Det trengs vilje og politisk klokskap for å endre utviklinge­n. KARI HENRIKSEN, Arbeiderpa­rtiet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway