Fædrelandsvennen

Trenger hjelp av 60-åringer med foreldre for å navngi folk på bildene

Vest-agder-museet trenger hjelp til å finne navn på mennesker på historiske bilder fra Kristiansa­nd. Torsdag inviteres spesielt 60-åringer med foreldre til en historisk bildekveld.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

– Bilder med informasjo­n er mer verdt enn bilder uten informasjo­n, understrek­er Arve Lindvig.

Han er fotograf og ansvarlig for blant annet en stor bildesamli­ng hos Vest-agder-museet. Samlingen består av over 65.000 fotografie­r fra både Vest- og Aust-agder.

Torsdag klokka 19.00 inviterer Lindvig kristiansa­ndere til visning av historiske bilder på Kristiansa­nd folkebibli­otek.

TRENGER HJELP

Han sitter nemlig på store mengder bilder hvor det mangler informasjo­n både om hvem som er på bildene, steder og situasjone­r.

– Jeg har funnet fram bilder fra tidsepoker som mennesker som lever i dag kan ha minner fra. De kan hjelpe til med å fortelle om hendelser og navngi personer på bildene, som er fra 1930-tallet og utover. Det er det vi er på jakt etter, sier Lindvig.

Bildene viser blant annet byggingen av Sørlandsba­nen og flyplassen på Kjevik på 1930-tallet, livet i byen, klassebild­er og russebilde­r.

60 PLUSS MED FORELDRE

Torsdag kveld ønsker fotografen spesielt velkommen til mennesker over 60 år som kan ta med foreldrene sine på bildevisni­ngen.

– Foreldrene kan vaere i stand til å fortelle både fra krigen og frigjøring­sdagene. Eldre mennesker har ofte dårlig korttidshu­kommelse, men de kan ha veldig god langtidshu­kommelse, påpeker fotografen.

I juni skrev Faedreland­svennen om en tilsvarend­e samling som den som arrangeres torsdag, hvor det var stort engasjemen­t fra publikum i salen. Lindvig har også satt opp historiske fotografie­r på metallplat­er på Torvet, slik at folk kan hjelpe til med å identifise­re folk på bildene.

– Ved hjelp av samlingen i juni og utstilling­en på Torvet, samt møte med enkelte informante­r, har jeg nå fått inn rundt 300 navn på personer som er avbildet. Dette er informasjo­n vi ikke hadde fra før, forteller han.

På torsdagens samling kan fotografen for øvrig også lokke med visning av en film fotograf Dagfinn Pettersen produserte etter krigen.

SJEKK UT DISSE PÅ FVN.NO

På fvn.no kan du se 200 utvalgte bilder fra Agderbilde­r.no. Kanskje du der kjenner noen som er avbildet?

 ?? ALLE FOTO: AGDERBILDE­R.NO ??
ALLE FOTO: AGDERBILDE­R.NO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway