Fædrelandsvennen

Start er solide, men kjedelige

Kjetil Rekdals lag er klare opprykksfa­voritter og kommer til å slippe inn lite mål.Men akkurat nå ser du ut til at de skal få problemer med å score mye også.

- PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Start er på vei hjem fra Spania. Etter spinnville fem uker på reise i vinter gjenstår de siste forberedel­sene på norsk jord før serien starter om to og en halv uke hjemme mot Aalesund. En treningska­mp gjenstår før alvoret starter. En ganske meningsløs kamp mot Strømsgods­et i Drammen. Det er ikke forsvarssp­ill Start trenger å øve på inn mot denne sesongen – det er angrepsspi­ll.

● For totalinntr­ykket i vinter er at laget har sett solide ut bak, saerlig når Joackim Jørgensen og Damion Lowe er på banen samtidig. Jørgensen, som kom fra Sarpsborg, har gitt laget mer stabilitet enn i fjor. Start-forsvaret er uten tvil det beste i 1. divisjon.

● Da er det verre med det som skjer framover.

● De gode angrepene i hver treningska­mp kan stort sett telles på en hånd. Laget sliter med å spille seg ut bakfra, og det ender ofte i lange pasninger uten mål og mening. Ballbehand­lingen har i perioder vaert svak, og laget sliter med å komme seg ut av de dårlige periodene – der laget blir stilleståe­nde. I de periodene har det rett og slett vaert fryktelig kjedelig å se Start spille fotball.

● 2–0-seieren mot finske Inter Turku var et høydepunkt, men i seks treningska­mper mot norske lag har laget scoret fem mål. Det er for lite.

● Det kan det vaere mange grunner til.

● En åpenbar grunn er at Start savner kvalitetss­pillere som Herolind Shala (klar for Vålerenga) og Kevin Kabran, svensken som ikke ville vaere med til Marbella – og som neppe spiller i Start kommende sesong.

● De to var offensive kantspille­re i 3-4-3-systemet i fjor. I år har Kjetil Rekdal slitt med å få finne noen som trives i de rollene. Kanskje et formasjons­bytte kan løse noen floker?

● En annen grunn kan vaere at laget har trent tøft i vinter – spillerne er klare på at denne vinteren ikke kan sammenlikn­es med i fjor. Det har vaert mer løping og mer fysisk trening. Det har igjen ført til tunge bein i en del av kampene. Bortsett fra mot Glimt på Marbella har Start trent på formiddage­n på kampdag.

● Jeg synes allikevel mangelen på kreativite­t står tydeligst fram som Starts fremste mangelvare.

● Hvem har evner og mot til å slå den gode gjennombru­ddspasning­en, dra av en mann eller gjøre noe uventet? Hvem i dette laget skal drible en mann eller bruke fart for å skape overtall?

● Noen har evnene, men får det ikke ut.

● Tobias Christense­n er en slik spiller, men hittil har han blitt

brukt mest i en defensiv midtbanero­lle. Han passer heller ikke saerlig godt i en kantrolle, der han ofte blir spillende med nesen mot eget mål.

● Aron Sigurdarso­n, Kasper Skaanes og Isaac Twum er tre andre som har noe uforutsigb­art og spennende over seg, men akkurat nå ser det ut som de er langt unna å trives på banen.

● At en eller to av dem endelig slår til kan vaere nøkkelen til at det løsner offensivt.

● Er det grunn til å vaere bekymret? Litt.

● Å famle seg inn i en ny sesong er ikke positivt. Om det sprer seg usikkerhet i dette laget, blir det trøbbel. Samtidig er det lite som skal til før det snur. Min konklusjon er at Start uansett er de klareste opprykksfa­vorittene. Jeg har sett mange andre 1. divisjonsl­ag i vinter, og det er ikke bare Start som ikke klarer å vise fram et tydelig grunnspill.

● På trening ser det bra ut. Jeg tror vi får se et lag som orker mer enn i fjor. Det er spennende unggutter på gang, og Start fram til nå har unngått skadene.

● Så får vi de ordentlige svarene på hvordan dette ser ut når første sparket tas 30. mars.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS ?? Adeleke Akinyemi jubler sammen med Mathias Bringaker etter sistnevnte­s scoring mot Inter Turku i Marbella.
FOTO: JAN KÅRE NESS Adeleke Akinyemi jubler sammen med Mathias Bringaker etter sistnevnte­s scoring mot Inter Turku i Marbella.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway