Fædrelandsvennen

Nå skal Solskjaer stoppe Messi

For 20 år siden avgjorde Ole Gunnar Solskjaer Champions League-finalen på Camp Nou. Nå vender nordmannen og hans Manchester United tilbake.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no DANIEL RØED-JOHANSEN daniel.roed-johansen@aftenposte­n.no

Ole Gunnar Solskjaer skal tilbake til Barcelona – der han ble United-helt for 20 år siden.

– Det er en tøff trekning, selvfølgel­ig. Men vi gleder oss, det er slike klubber du har lyst til å spille mot. Det er kamper denne klubben her trenger og har savnet. Det blir fantastisk, sier Solskjaer til et samlet norsk pressekorp­s, og legger til:

– Det er mindre enn ett år siden jeg ble slått ut av Brattvåg i NM med Molde - nå venter kvartfinal­e i CL mot Barcelona på Nou Camp og Old Trafford, så det gleder vi oss til, sier han og ler.

– Hvordan skal dere stoppe Messi?

– Han og Ronaldo er de to beste spillerne i verden de siste ti årene, så det er jo ikke den letteste oppgaven. Men vi har fått den oppgaven nå, så da må vi bare se hvordan det går, sier Solskjaer på spørsmål fra Aftenposte­n.

Det er 20 år siden Solskjaer avgjorde Champions League-finalen, i 2–1-seieren over Bayern München på nettopp Camp Nou. Nordmannen innrømmer at han gleder seg til returen.

– Det finnes ikke så mange bedre minner enn akkurat den, nei. Det var en fantastisk kveld. Så det skal bli kjekt å komme tilbake, sier Solskjaer.

TILBAKE PÅ CAMP NOU

Manchester United møter Barcelona til kvartfinal­e i Champions League. Sist lagene møttes var da Barcelona vant 3–1 mot United i finalen i turneringe­n i 2011. Da var Sir Alex Ferguson trener for Manchester United, mens Pep Guardiola satt på den andre trenerbenk­en for Barcelona.

Dermed returnerer også Ole Gunnar Solskjaer & co. til Camp Nou. Det var nemlig på Barcelonas hjemmebane at nordmannen avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München på overtid i 1999.

– Det er en tøff, men bra trekning for oss. Alle spillerne og trenerne ser frem til det. Alt er mulig, og det som er litt spesielt er at det er 20 år siden vi vant finalen på Camp Nou. Hvis gutta spiller bra, har vi en mulighet, sier United-legenden Andy Cole til UEFAS Tv-sending. Cole spilte sammen med Solskjaer i United.

Fotballeks­pert i Viasat, Morten Langli, spår et heftig oppgjør mellom Manchester Untied og Liverpool i semifinale­n i Champions League:

På tross av at Barcelona er favoritter mot United, har katalanern­e aldri slått ut engelskmen­nene i en utslagsrun­de i Europa. United vant mot Barca i kvartfinal­en av cupvinnerc­upen i 1984, samt semifinale­n i Champions League i 2008, ifølge Opta.

Barcelona vant riktignok mot United i finalen av Champions League, både i 2009 og 2011.

GOD TREKNING FOR LIVERPOOL

Det var mange av storkanone­ne som håpet på å møte Porto. På tross av avansement i åttendedel­sfinalen mot Roma, blir portugiser­ne regnet som et av de svakeste lagene.

Det ble Liverpool som trakk Porto. Lagene møttes også forrige sesong, da Liverpool knuste portugiser­ne hele 5–0 borte, før det endte 0–0 på Anfield i åttendedel­sfinalen.

– Det er en bra trekning for Liverpool. Jeg håper at Liverpool vinner, og vi gjorde det bra mot Porto i fjor. Jeg tror alle trekker i samme retning, og det ser bra ut. På papiret kan alle komme videre fra kvartfinal­ene, veien til finalen er veldig tøff, sa Liverpool-legenden Robbie Fowler på UEFAS Tv-sending fra sveitsiske Nyon.

Hele fire av åtte kvartfinal­e-lag er Premier League-klubber. Det lå derfor godt an til at to engelske klubber skulle møte hverandre, noe vi også fikk. Tottenham møter Manchester City på hjemmebane i den første kampen, før lagene møtes på Etihad i returoppgj­øret.

 ??  ??
 ?? REUTERS ?? Ole Gunnar Solskjaer og Manchester United møter Lionel Messi og Barcelona i kvartfinal­en av Champions League.foto:
REUTERS Ole Gunnar Solskjaer og Manchester United møter Lionel Messi og Barcelona i kvartfinal­en av Champions League.foto:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway