Fædrelandsvennen

40-åring forgiftet Julius

En mann i 40-årene har tilstått å ha forgiftet Julius med amfetamin 21. februar i Kristiansa­nd Dyrepark.

- TEKST: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

En 40 år gammel mann har tilstått å ha forgiftet Julius med amfetamin. Mannen ble fanget opp av et kamera i Dyreparken og gjenkjent av politiet.

Det opplyser fungerende seksjonsle­der for etterretni­ng, etterforsk­ning og arrest hos politiet i Kristiansa­nd, Håkon Storesund.

– Han erkjente forholdet i avhør. Etterforsk­ningen er nå avsluttet og saken er sendt over til påtaleavgj­ørelse, sier Storesund til Faedreland­svennen.

Mannen ble pågrepet og avhørt torsdag ettermidda­g. Ifølge Storesund erkjente han forholdet umiddelbar­t. Han beklaget også overfor dyreparken.

– Han ble løslatt etter avhøret, sier Storesund.

– Hvorfor gjorde han dette?

– Motivet er uklart. Han har ikke noen god forklaring på hvorfor han gjorde det, sier Storesund.

AMFETAMIN I FLASKER

Den siktede mannen i 40-årene er bosatt på Sørlandet. Ifølge Storesund er han kjent for politiet fra tidligere.

– Hvordan kom politiet på sporet av mannen?

– Vi har fått god hjelp av Dyreparken. Han ble fanget opp av et kamera i parken og gjenkjent av politiet, sier Storesund.

Politiet opplyser i en pressemeld­ing at tre små flasker ble kastet inn til sjimpansen Julius i Kristiansa­nd dyrepark. Flaskene inneholdt amfetamin.

– Det ble kastet inn noen smoothie-flasker med flytende innhold. Analyser viste at flaskene inneholdt spor av amfetamin, sier Storesund.

Blodprøver av Julius viste spor av det samme narkotiske stoffet.

BET SEG SELV I ARMEN

Det var i vinterferi­en at den kjente og kjaere sjimpansen Julius ble alvorlig syk, etter å ha drukket fra en flaske som ble kastet inn til ham. Torsdag 21. februar gikk Julius inn i en psykoselig­nende tilstand, og påførte seg selv bittskader i armen.

St. Olavs hospital i Trondheim, som fikk oversendt blodprøver og urinprøver, bekreftet at sjimpansen hadde fått i seg narkotiske stoffer.

– Vi er sjokkert. Dette kunne gått mye verre, og det kunne like godt ha tatt livet av Julius, sa veterinaer Rolf Arne Ølberg da saken ble kjent.

Mannen som nå har tilstått forgiftnin­gen er siktet for overtredel­se av dyrevelfer­dsloven, som kan straffes med bøter eller fengsel. Grove overtredel­ser kan straffes med inntil tre års fengsel.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Sjimpansen Julius ble alvorlig syk i vinterferi­en etter å ha blitt forgiftet av det narkotiske stoffet amfetamin. Én mann er siktet og pågrepet etter hendelsen.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Sjimpansen Julius ble alvorlig syk i vinterferi­en etter å ha blitt forgiftet av det narkotiske stoffet amfetamin. Én mann er siktet og pågrepet etter hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway