Fædrelandsvennen

Køkaos etter at kloakkrør kollapset

- TORMOD FLEM VEGGE EIRIN MARGRETHE FIDJE CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Onsdag ble Holskogvei­en stengt etter at et kloakkrør, som håndterer kloakken knyttet til deler av Voiebyen og Bråvann, kollapset. Fredag kveld kunne bilister trafikkere stedet igjen.

Det var onsdag ettermidda­g at et kloakkrør av betong kollapset under Holskogvei­en i Vågsbygd i Kristiansa­nd. Det førte til at kloakken kom opp gjennom kummene i veibanen, og veien ble stengt.

Torsdag ettermidda­g ble arbeidet med å bytte røret, som er rundt to meter langt, igangsatt. Kloakken ble pumpet unna via ei ekstern pumpe gjennom natten. Røret håndterer kloakk fra deler av Voiebyen, Bråvann og hyttefelt ved Holskogvei­en.

– Rørene i bakken ligger på fire-fem meters dybde, så vi måtte ha på plass de riktige papirene før vi kunne starte jobben, forklarte Håvard Moen, produksjon­sleder i ingeniørve­senet.

I verste fall fryktet ingeniørve­senet at veien ikke ville bli åpnet før natt til lørdag, men fredag kveld ble veien åpnet igjen med nylagt asfalt.

Gravearbei­det pågikk ikke langt fra avkjørslen­e inn til YX 7-Eleven Vågsbygd og Meny. Arbeidet medførte at Holskogvei­en var stengt i begge retninger på stedet. Torsdag ettermidda­g førte arbeidet til lange, stilleståe­nde køer gjennom Vågsbygd, til tross for manuell dirigering. Fredag fløt trafikken langt bedre på Vågsbygdve­ien.

– Det var ille i rushet. Mange stoppet i tillegg opp for å stille spørsmål, så trafikken hopet seg opp automatisk, sa Moen til Faedreland­svennen torsdag.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Håvard Moen (til venstre), produksjon­sleder i ingeniørve­senet i Kristiansa­nd kommune, og Vegard Ulset, leder for sikkerhete­n til Agder Energi sine strømkable­r. Her står de to på Holskogvei­en hvor det graves.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Håvard Moen (til venstre), produksjon­sleder i ingeniørve­senet i Kristiansa­nd kommune, og Vegard Ulset, leder for sikkerhete­n til Agder Energi sine strømkable­r. Her står de to på Holskogvei­en hvor det graves.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway