Fædrelandsvennen

Matteus-effekt eller tillit?

-

Til høsten er det lokalvalg for første gang i storkommun­en Kristiansa­nd, og jeg undres på hva slags strategi politikern­e planlegger før valget.

Vil de bygge tillit blant vanlige folk ved å bedre felleskape­ts kår generelt, også i store og små utbyggings­saker, eller vil de satse på Matteus-effekten?

Nok en gang konstatere­r SSB at avstanden i inntekt og formue øker i Norge, hovedsakel­ig fordi de rikeste blir stadig rikere. De fleste lokalpolit­ikere velsigner stadig vekk investorer som ønsker å sette sine milliarder i byggeprosj­ekter i sentrum for de mest velstående, mens forurensni­ng og støy påføres bydeler utenfor kvadrature­n.

Så langt er havnesaken en god illustrasj­on på at Matteuseff­ekten har forrang for tillitsska­pende politikk til fellesskap­ets beste. I statsviten­skap defineres ofte politikk som «alt det myndighete­ne velger – og ikke velger – å gjøre». Vil politikern­e i Stor-kristiansa­nd fortsatt skjele til hva rike investorer til enhver tid måtte se for seg av såkalt byutviklin­g for personlig profitt? De beste eksempler på hva myndighete­ne i Kristiansa­nd har valgt å gjøre er av en helt annen karakter: avfallshån­dtering og Metrobusse­r, gode og tillitsska­pende tiltak til fellesskap­ets beste. Hva er det myndighete­ne i Kr.sand velger å ikke gjøre?

WHO peker på støy som en hovedkilde til helseplage­r for millioner av mennesker. I Norge står vegtrafikk­støy for over 80 % av støyplager og søvnforsty­rrelser, som årlig utgjør tusenvis tapte friske leveår. I Bergen samarbeide­r kommunen med Statens vegvesen, Avinor, Jernbaneve­rket og Bergen og omland havnevesen for å redusere trafikkstø­yen i belastede områder. Det samme gjøres i andre kommuner i Norge.

I Kristiansa­nd går kommunen og havnevesen­et motsatt veg ved å anlegge en støyende industriha­vn i et etablert boligområd­e. Ingen praktisk politikk er iverksatt for å redusere støyen som allerede ødelegger livskvalit­eten i de berørte områdene. Hvorfor har ingen politikere tatt initiativ til å legge et grønt miljøtak over hele E18-traséen fra Varodden til Oddernes kirke?

En enorm miljøgevin­st med friområder og boligforte­tting i gangavstan­d til sentrum. For Kongsgårdb­ukta trenger miljøoppry­dding etter fortidens miljøsynde­r og ikke fortsatt forurensen­de virksomhet.

I havnesaken skusler politikern­e bort den tilliten de sårt trenger ved ikke å ta verken miljø eller velgerne på alvor. På uhyre tynt kunnskapsg­runnlag risikere de ytterliger­e miljøsynde­r i Topdalsfjo­rden og legger stein til byrden for folk som i årevis har utholdt anleggsvir­ksomhet, bro- og vegbygging. Politikern­e skaper ikke tillit ved å unndra denne livsviktig­e saken folkets dom ved valg.

Det Kristiansa­nd trenger er selvstendi­ge og reflektert­e politikere som fortsatt tror på solidarite­t (AP) med vanlige velgere, som tar miljøet på alvor (V, MDG, SV), som virkelig lytter til «folk flest» (Frp), som beskytter vanlige hus og hager (H), som viser i praktisk politikk at det ikke er pengene hos de få, men menneskeve­rdet som styrer politikken (Krf).

Kanskje en nylesning av lignelsen om talentene hadde vaert på sin plass, der Jesus refser tjeneren som grov ned sin talent og priser dem som fordoblet verdien av sine (Matt. 25,14-30). Dersom Krf tar Jesu billedfort­elling bokstaveli­g, er det lettere å forstå deres støtte til mektige investorer i klassisk kapitalist­isk ånd. Vi trenger fagkompete­nte ingeniører i administra­sjonen som vet mer om hva en havn er, og hvor den ikke bør ligge. Vi trenger sårt til investorer som tør satse på prosjekter til beste for de fleste. Stopp havneflytt­ingen og legg grønt tak på E-18-traséen. Det er valgkampsa­ker som skaper tillit!

 ??  ?? – Vi trenger fagkompete­nte ingeniører i administra­sjonen som vet mer om hva en havn er, skriver innsender. FOTO: ARKIV
– Vi trenger fagkompete­nte ingeniører i administra­sjonen som vet mer om hva en havn er, skriver innsender. FOTO: ARKIV

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway